Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Heb jij dun of futloos haar? Het voordeel is dan dat het licht op je hoofd voelt en het snel droogt. Je hebt waarschijnlijk wél problemen met het stylen van je haar. Futloos haar hangt er vaak losjes bij – en als het nat is, wordt het nóg erger. Een shampoo voor dikker haar kan in dat geval helpen.

Mensen denken vaak dat elke shampoo hetzelfde is; dat termen als meer volume, hair repair en tegen haaruitval en kaalheid simpelweg voorbeelden van marketingspraak zijn. 

Sommige claims kunnen weliswaar ongeloofwaardig klinken, maar het is een feit dat mensen verschillend haar hebben. Dik haar, dun haar, krulhaar, vettig haar: ze hebben allen eigenschappen die baat kunnen hebben bij een shampoo speciaal voor het specifieke haartype. Dat geldt dus ook voor dun en futloos haar.

Welke shampoo voor dun en futloos haar?

Heb je dun en futloos haar? Dat vereist het gebruik van een shampoo voor dikker haar. Een shampoo voor dikker haar geeft dun haar namelijk meer structuur en volume.

Deze shampoos worden ook wel volumeshampoos genoemd. De etiketten bevatten vaak termen als volume, volumineus haar, voor dikker haar en voor voller haar.

Hoe werkt een shampoo voor dikker haar?

Een shampoo voor dikker haar geeft je haar meer volume, maar hoe werkt het eigenlijk? 

Allereerst: een shampoo voor dikker haar maakt je haar niet letterlijk dikker, want dat is onmogelijk. Het maakt je haar wél lichter.

Futloos haar wordt namelijk – in tegenstelling tot wat je wellicht denkt – niet veroorzaakt doordat je haar te slap is, maar juist te zwaar is. Een goede shampoo bevat de juiste oliën om je haar te versterken, maar een volumeshampoo maakt je haar zo licht dat het beter in model blijft, zonder plat te liggen.

Het is daarbij wél belangrijk dat je weet wat voor haartype je hebt om te ontdekken welke shampoo voor dikker haar het beste werkt. Je kunt volumeshampoo voor normaal haar kopen, maar ook voor fijn en beschadigd haar – mocht dat nodig zijn.

Waar moet ik op letten tijdens het zoeken naar een shampoo voor dikker haar?

Ben je op zoek naar de ideale shampoo voor jouw futloos haar zonder volume? Verspil dan geen geld en tijd aan normale shampoos. Die kun je allemaal links laten liggen, want ze geven je haar geen volume. Sterker nog – ze geven een averechts effect, omdat ze het haar zwaarder maken.

Zoek dus echt naar een shampoo voor meer volume. Deze hebben onderling nog best wat verschillen. We raden het je daarom aan om simpelweg een aantal merken en producten te proberen. De juiste shampoo geeft je een hoeveelheid volume waar jij blij mee bent: niet meer en niet minder.