Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Kom je de laatste tijd wat meer haren tegen in je doucheputje? Is je hoofdkussen ’s ochtends bezaaid met haar? Je hebt dan officieel last van haaruitval – en je bent niet de enige. Veel mensen krijgen uiteindelijk last van haaruitval door ouderdom. Dit komt percentueel neer op zo’n 70 procent van de Nederlandse mannen en zo’n 40 procent van de Nederlandse vrouwen. Biedt een shampoo tegen haaruitval uitkomst?

Iedereen verliest elke dag haar en dat is heel normaal. Je verliest per dag zelfs tussen de vijftig en honderdtwintig haren. Dat is totaal geen probleem, zolang je lichaam deze haren weer terug laat groeien. We spreken van haaruitval wanneer dit niet het geval is.

Wat zijn de oorzaken van haaruitval?

Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben. Het idee heerst dat haaruitval altijd op oudere leeftijd voorkomt. Dit is vaak het geval, maar haaruitval kan op elke leeftijd voorkomen –om verschillende redenen:

 • Erfelijkheid;
 • Hormoonwisselingen en lichamelijke aandoeningen;
 • Medicijnen;
 • Een zeer hoge mate van stress;
 • Kapsels en haarproducten;
 • Een behandeling tegen kanker, zoals bestraling.

Hoe werkt shampoo tegen haaruitval?

De markt kent veel verschillende merken shampoo tegen haaruitval. Ze claimen allen te werken, maar een groot aantal van deze producten doet dat – helaas – niet. 

Shampoos die wél werken, zijn er gelukkig ook. Een goede shampoo tegen haaruitval maakt je haar goed schoon, geeft je haar de benodigde voedingsstoffen en beschermt je hoofdhuid. Een goede hoofdhuid zorgt namelijk voor de bevordering van haargroei.

De werking hangt echter vaak af van in hoeverre je haaruitval is gevorderd. Haarverlies kun je in het begin tegengaan met een shampoo tegen haaruitval, maar als je hoofdhuid al door je haar zichtbaar is, heb je hier ook nog een speciale lotion voor nodig.

Welke ingrediënten horen in een shampoo tegen haaruitval?

Zoek je een goede shampoo tegen haaruitval? Let er dan op dat het één van de volgende ingrediënten bevat:

 • Biotine
 • Cafeïne
 • Koperpetiden
 • Niacine
 • Procycanidine

Deze ingrediënten voeden het haar dat je nog hebt, zodat het sterk en gezond blijft. Ze dragen ook bij aan een betere doorbloeding van de hoofdhuid.

Zijn er verschillen tussen shampoo tegen haaruitval voor dames en heren?

De enige verschillen tussen shampoo tegen haaruitval voor dames en heren is het ontwerp van het flesje en de geur. Het principe en de werking zijn hetzelfde voor mannen en vrouwen. Het gaat om de werkzame ingrediënten in de shampoo zitten.

Shampoo voor haaruitval voor heren ruikt vaak iets mannelijker, terwijl die voor dames vaak een zoete of bloemachtige geur hebben.

Waar koop je shampoo tegen haaruitval?

Je kunt shampoo tegen haaruitval bij de supermarkten of drogisten en apotheken kopen. Je kunt ze natuurlijk ook online bestellen, wat veel makkelijker is. Het is het proberen waard, want je hoeft er je routine niet voor te veranderen. Let daarbij wél goed op de ingrediënten en de gebruikservaringen.