Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Naarmate we ouder worden, laat ons lichaam de eerste tekenen van veroudering zien. Je ziet de eerste zichtbare tekenen op de huid en als eerste in het gezicht. Dat gebeurt dan op de huid rondom de ogen. Je huid laat hier de eerste fijne lijntjes en rimpels zien. De huidstructuur van de ogen en oogleden is namelijk anders dan de huid in de rest van je gezicht en lichaam. 

Gelukkig veroorzaken rimpels, fijne lijntjes, kraaienpootjes en wallen onder de ogen géén medische problemen. Cosmetisch gezien kan het natuurlijk wel vervelend zijn. Ogen met hangende oogleden, wallen en rimpels laten vaak een vermoeide, verveelde indruk achter in het gezicht, terwijl je je waarschijnlijk helemaal niet moe of ongeïnteresseerd voelt. Een verstevigende oogcrème kan een uitkomst bieden. 

Wat is een goede anti-rimpel-oogcrème?

Let niet te veel op het merk of de prijs. Een goede oogcrème bevat goed werkende bestanddelen die de zichtbare tekenen van het ouder worden rondom de ogen doen verminderen. Een goede oogcrème tegen lijntjes kan helpen. De crème moet de huid hydrateren, verstevigen en elastisch maken.

Let daarnaast op de aanwezigheid van de volgende stoffen wanneer je op zoek gaat naar een goede anti-rimpel-oogcrème.

Retinol

Retinoïdes zijn stoffen die vitamine A bevatten. Deze vitamine is een zeer krachtig bestanddeel tegen hangende huid en kringen onder de ogen. Retinol is een bekende retinoïde. Deze stof komt vaak voor in oogcrème tegen wallen en donkere kringen onder de ogen. 

Collageen

Dit is een lichaamseigen eiwit dat zorgt voor een stevige en elastische huid. Naarmate je ouder wordt, maakt je lichaam minder collageen aan. Als resultaat daarvan krijg je rimpels. Dat gebeurt dan vooral rondom je ogen, waar je huid dunner is en rimpels makkelijker zichtbaar zijn.

Vitamine C

Als je ogen een opkikker nodig hebben, zoek dan niet verder dan een oogcrème met vitamine C. Deze oogcrème geeft de huid rondom je ogen een frisse boost. Je huid krijgt gelijk een gezonde gloed en je ogen zien er jonger uit.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is onmisbaar in een verstevigende oogcrème. Het zuur trekt vocht aan daar waar het nodig is. Bovendien houdt het vocht plaatselijk vast. Deze eigenschap zorgt ervoor dat bijna elke anti-rimpel-oogcrème hyaluronzuur bevat.

Cafeïne

In koffie en thee houdt cafeïne je wakker of geeft het je een opfrisser. Het zit echter ook in veel goede oogcrèmes, omdat het de eigenschap heeft ontstekingen te verminderen. Ideaal voor gezwollen oogleden en wallen onder de ogen.

Welke oogcrème moet ik kopen?

Wij adviseren om eerst een aantal oogcrèmes uit te proberen voordat je misschien een grotere verpakking van een bepaalde crème koopt. Vaak komen goede oogcrèmes met een tester, zodat je het potje nog niet hoeft te openen en terug kan sturen als het niet bevalt. 

Let bij een eventuele aankoop vervolgens op de aanwezigheid van de bestanddelen die we hierboven hebben genoemd.

Kom je er alsnog niet helemaal uit? We hebben de beste oogcrèmes op een rij gezet. Er zijn vaak ook goede aanbiedingen online te vinden, bijvoorbeeld van het merk Remescar.