Sumatriptan

v.a. 76,45

Voor dit medicijn heeft u een recept nodig. We sturen u door naar de juiste consult service. Daar regelt u het recept en de bestelling. 

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult
Op treated.com's website
Categorie:
Werkzame stof(fen): Sumatriptan
Hoe werkt het?
consult-proces-4

Kies uw voorkeurs-behandeling.  Apotheekonline.net stuurt u door naar de beste aanbieder.

consult-proces-3

Bij de aanbieder vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht.

consult-proces-2

Een geregistreerde arts zal uw vragenlijst beoordelen en een online recept uitschrijven voor u.

consult-proces-1

De apotheek verzendt de bestelling in een discrete verpakking gemakkelijk en snel aan huis.

Wat is Sumatriptan?

Sumatriptan is een anti-migrainemedicijn. Het medicijn bestaat in volgende vormen: tablet, FTAB-tablet, zetpil, neusspray en injecties.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

U gebruikt het medicijn voor clusterhoofdpijn en migraine.

Hoe werkt Sumatriptan?

Bij migraine verwijden enkele bloedvaten in de hersenen. Sumatriptan vernauwt deze bloedvaten en remt het de afgifte van ontsteking veroorzakende stoffen. Het medicijn zorgt dat het ‘pijnbericht’ dat de zenuwen doorgeven, minder sterk in de hersenen toekomt. Zo zal u minder last hebben van de pijnlijke hoofdpijn.

Neem het medicijn in bij de eerste hoofdpijnverschijnselen. U kan het ook nemen indien u reeds enkele uren hoofdpijn heeft. Het medicijn zal nog aanslaan.
De wijze van innemen is afhankelijk van de vorm van medicijn die u gebruikt. Ook de tussentijd tussen 2 dosissen in hangt hiervan af:

  • Tablet: innemen met water, zonder kauwen. Tussentijd van minimaal 2 uur. Niet meer dan 3 per 24 uur.
  • FTAB-tablet: zonder water mogelijk.
  • Injectie: plaats een patroon in de injectiepen en volg de instructies op de verpakking. U spuit net onder de huid van uw bovenarm of bovenbeen. Tussentijd van minimaal 1 uur. Maximum 2 injecties per 24 uur.
  • Neusspray: plaats de kop van de spray in een neusgat en spuit het vervolgens leeg. Elk buisje voorziet in één dosis per keer per neusgat. Minimaal 2 uur tussen eerste en tweede dosis. Niet meer dan 2 buisjes per 24 uur.
  • Zetpil: verwijder de folie en breng de pul in de anus. Tussentijd van 2 uur. Gebruik maximum 2 pillen per 24 uur.

Hoe effectief is dit medicijn?

Sumatriptan is effectief in het verminderen van de symptomen van migraine en cluster hoofdpijn. Gebruik Sumatriptan echter niet gelijktijdig met ergotamine en methysergide. Dit zijn ook medicijnen tegen migraine en vernauwen ook de bloedvaten in de hersenen. Hierdoor vergroot de kans op bijwerkingen.

Tijdens gebruik van dit medicijn is het af te raden om met de auto te rijden en alcohol te drinken. Gebruik het ook niet tijdens een zwangerschap of wanneer u borstvoeding gebruikt. Dan kan u beter paracetamol gebruiken.

In zeldzame gevallen kan u bij een injectie pijn krijgen op de plaats van injecteren. Bij gebruik van een neusspray kan u een bloedneus krijgen of een bittere smaak in de mond hebben. Verder kan u door gebruik van dit medicijn opvliegers krijgen, misselijk en duizelig worden. U kan last hebben van een stijve nek, uw zicht kan tijdelijk verminderen en u kan hartkloppingen krijgen. De huid kan minder doorbloeden, waardoor u koude vingers en tenen kan krijgen.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult

Sumatriptan kopen

Sumatriptan kopen zonder recept is niet mogelijk. Apotheekonline verkoopt zelf geen recept plichtige medicatie. Wilt u een recept ontvangen voor dit Sumatriptan? Dan verwijzen wij u door naar onze vertrouwde partner, treated.com.

Daar vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht. Een geregistreerde EU arts zal uw ragenlijst beoordelen. Als de arts geen risico’s voor u ziet om dit Sumatriptan te gebruiken, zal de arts een recept uitschrijven en kunt u Sumatriptan online bestellen bij een aangesloten apotheek.

De apotheek verzendt uw bestelling snel en discreet naar het door u opgegeven adres. Apotheekonline.net biedt zelf geen consult of verkoop van medicatie aan. Dit regelt u via treated.com.

Waar Sumatriptan bestellen

Wij krijgen vaak de vraag of Sumatriptan te koop is bij Kruidvat, Etos of een andere drogist. Het antwoord is nee. Sumatriptan kopen kan alleen met een recept bij een gecertificeerde apotheek. Start uw consult bij onze partner om uw recept te verkrijgen.

De arts kan uw recept doorsturen naar een aangesloten apotheek, waarna u snel en makkelijk de medicatie thuis ontvangt. Apotheekonline.net vervult deze bestelling niet zelf.

De informatie op deze pagina is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Als
u vragen of zorgen over uw gezondheid heeft, raadpleeg dan een arts.