Imigran

v.a. 73,15

( Recept + Medicijn + 24-uurs levering )
Bestel nu!
Categorie:
Werkzame stof(fen): Sumatriptan

Beschrijving

Wat is Imigran?

Imigran is een medicijn met sumatriptan dat de symptomen van een migraineaanval behandelt. U kan dit middel kopen in tabletten of een neusspray. De tabletten bevatten 50 of 100 mg sumatriptan. De neusspray heeft 20 mg sumatriptan.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

U gebruikt Imigran bij migraine. U kan een migraineaanval krijgen door bepaalde prikkels. Denk maar aan vermoeid zijn, stress, slaaptekort, bepaalde voeding, cafeïne, alcohol. Bij zo’n aanval heeft u vaak kloppende hoofdpijn. Sommige mensen voelen een aanval aankomen doordat ze donkere plekken of lichtflitsen zien.

Hoe werkt Imigran?

Migraine ontstaat doordat bloedvaten rond de hersenen ontsteken en hierbij verwijden. Hierdoor zal u pijn en andere symptomen ervaren. Triptanenmedicatie, zoals Imigran, zal de serotonine receptoren in de hersenen stimuleren. Specifiek is het de stof sumatriptan die dit doet. Deze receptoren zorgen er op hun beurt voor dat de bloedvaten terug nauwer worden. De pijn en andere symptomen zullen afnemen.

Belangrijk: gebruik dit medicijn niet preventief, maar enkel als u effectief de symptomen van een aanval ervaart.

Gebruik

neusspray:

  • 1 dosering in een neusgat.
  • 1 tablet per 24 uur, tenzij terugkerende symptomen: opnieuw innemen 2 uur na vorige dosis.
  • niet preventief gebruiken.

tabletten:

  • 1 tablet per episode
  • 1 tablet per 24 uur, tenzij terugkerende symptomen: opnieuw innemen 2 uur na vorige dosis.
  • dagelijks maximum 300 mg.
  • niet preventief gebruiken.

Hoe effectief is dit medicijn?

Imigran behandelt de symptomen van migraine. Het kan een migraineaanval niet voorkomen en zal er ook niet voor zorgen dat u nooit nog een aanval zal krijgen. U mag het medicijn dus zeker niet preventief gebruiken. Maar liefst 18 procent vrouwen en 6 procent mannen wereldwijd hebben migraine. Onderzoekers menen dat dit genetisch kan doorgegeven worden, maar verder onderzoek is hiervoor nodig.

Indien een dosis van 50 mg sumatriptan niet voldoende werkt, kan u proberen om een hogere dosis van 100 mg te nemen.

Bij gebruik van Imigran kan u deze bijwerkingen krijgen: misselijk zijn, slaperigheid, duizelig, rood worden, neusbloedingen, druk of pijn op de borst en in de keel. Drink verder geen alcohol en rij niet met de auto.

Gebruik dit middel niet indien u jonger bent dan 18 jaar of ouder dan 65 jaar.

Imigran kopen

Bij ons kunt u Imigran kopen zonder recept. Doordat wij GMC-geregisteerde artsen hebben gebonden aan onze dienst, controleren deze uw online consult. Mits er geen gezondheidsrisico’s voor u zijn, schrijven zij een online recept voor u uit. Hierdoor heeft u dus geen eigen recept nodig en zijn wij in staat het medicijn veilig en legaal naar u toe te sturen.

( Recept + Medicijn + 24-uurs levering )
Bestel nu!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Imigran” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *