Corticosteroïde zalf

75,10

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!
Categorie:
Werkzame stof(fen): Hydrocortison
Hoe kan ik dit medicijn bestellen zonder een eigen recept?
vind medicijn

Vind het medicijn dat u nodig heeft op Apotheekonline.net en klik op de “Bestel nu” knop.

opnieuw bestellen

U wordt nu doorverwezen naar onze vertrouwde partner: dokteronline.com. Daar vraagt u een consult aan. Dit is eek korte vragenlijst over uw klacht.

geregistreerde arts

Een geregistreerde arts zal uw vragenlijst beoordelen en een online recept uitschrijven voor u.

bezorging apotheek

De apotheek verzendt je bestelling in een discrete verpakking.
Voor 17:00 uur besteld? 
Overmorgen in huis!

Wat is Corticosteroïdezalf?

Corticosteroïdezalf is een zalf op basis van een corticosteroïde. Dit zijn hormonen die in de bijnierschors geproduceerd worden. Er bestaan verschillende soorten corticosteroïden, van verschillende klassen (verschillende sterktes). Een meest gebruikt corticosteroïd in zalf is hydrocortison. Dit is een corticosteroïde uit de minst sterke klasse, klasse I. Hydrocortisonzalf is een zalf op basis van 0.5 % hydrocortison om huidaandoeningen te behandelen. U kan deze Corticosteroïdezalf kopen in tubes van 15 gram.

Waar wordt Corticosteroïdezalf voor gebruikt?


U gebruikt Hydrocortison om huidaandoeningen: psoriasis, eczeem, seborroïsch eczeem en bijkomende jeuk te behandelen. Deze creme is zeer geschikt om de huidaandoening psoriasis (zonder infectie) te genezen. U kan psoriasis krijgen doordat bepaalde prikkels een immuunrespons uitlokken in het immuunsysteem. Dit zorgt ervoor dat huidcellen zich sneller gaan delen. U krijgt nu niet om de maand nieuwe huidcellen, maar om de week à 10 dagen. Hierdoor krijgt u een rode, pijnlijke en jeukende huid. De huid kan ook barsten, schilferen en bloeden. U kan met deze wonden gemakkelijk een infectie oplopen. Er zullen zich dan puistjes met etter op de wonden vormen. Dit kan overal, maar gebeurt meestal op de ellebogen, knieën, handen en hoofdhuid.

Hoe werkt Corticosteroïdezalf, Hydrocortison?


Het werkzame corticosteroïde, hydrocortison, zal de immuunrespons van het immuunsysteem tegengaan. De huid zal zich zo sneller kunnen herstellen en de pijnlijke symptomen zullen afnemen.

Gebruik
U smeert Hydrocortison 2 à 3 keer per dag op de aangedane huid. Doe dit niet langer dan een week.

Hoe effectief is Corticosteroïdezalf, Hydrocortison?


Hydrocortison is effectief om verschillende huidaandoeningen te behandelen. U kan er onder andere milde tot middelmatige psoriasis zonder infectie mee behandelen. De zalf bevat echter geen antibioticum om bacteriën van een infectie te bestrijden. Wel behandelt de zalf de symptomen. De huid zal minder rood en gezwollen zijn en minder jeuken. Smeer de crème niet langer dan een week op de huid.

U mag alcohol drinken in combinatie met dit medicijn. Alcohol heeft geen invloed op de werking van de zalf. U mag ook met de auto rijden, zolang u geen last heeft van bijwerkingen die uw rijvaardigheid verminderen. Niet gebruiken tijdens uw zwangerschap of in de periode dat u borstvoeding geeft.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Corticosteroïde zalf” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.