Fucidin

82,69

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!
Categorie:
Werkzame stof(fen): Fusidinezuur

Beschrijving

Wat is Fucidin?

Fucidin is een zalf om huidinfecties, zoals psoriasis, ontstoken eczeem, krentenbaard te behandelen. De zalf bevat 1% hydrocortison (corticosteroide) en 2% fusidinezuur (antibioticum). De zalf zit in een tube van 30 gram.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

U kan deze creme gebruiken om inflammatoire huidaandoeningen zoals bijvoorbeeld psoriasis met bijkomende ontsteking te genezen. Ook ideaal om krentenbaard en ontstoken eczeem te behandelen. Psoriasis ontstaat doordat bepaalde prikkels het immuunsysteem een immuunrespons laten uitvoeren. Daardoor zullen de huidcellen zich sneller delen. U zal een rode, pijnlijke en jeukende huid krijgen. Ook barstjes, schilfers en bloeden van de barsten zijn mogelijk. Deze wonden kunnen snel ontsteken. Er vormen zich dan puistjes op de wonde (ellebogen, knieën, handen, hoofdhuid…).

Hoe werkt Fucidin?

Het fusidinezuur in de zalf remt de aanmaak van eiwitten door de bacteriën. Deze eiwitten hebben ze nodig om verder te kunnen vermenigvuldigen en bestaan. Bij gebrek aan deze eiwitten, zullen ze afsterven. Hydrocortison zal de immuunrespons die een versnelde celdeling van de huidcellen veroorzaakt, stoppen. Zo zullen de symptomen snel verminderen.

Gebruik

Smeer de zalf 2 keer per dag op de wonde. Doe dit 2 weken. Indien de infectie ernstiger is, kan u ook 3 keer per dag smeren.

Hoe effectief is dit medicijn?

Fucidin is zeer effectief om huidaandoeningen met een infectie te behandelen dankzij de snelle werking. Roodheid en zwelling zullen snel afnemen. De creme neemt niet alleen de symptomen weg, maar bestrijdt ook de bacteriën in geval van een infectie. Het is belangrijk om de zalf lang genoeg te gebruiken (zeker 2 weken), om alle bacteriën te kunnen doden. Enkel dan zal dan de zalf effectief werken.

Mogelijke bijwerkingen: reactie van de huid op de plaats van aanbrengen (rood, jeuk…) en verergeren van eczeem of huiduitslag. Gebruik van deze creme kan ook zorgen voor verminderde nierfuncties, glaucoom, dunnere huid, meer zweten en rode uitslag rond de kin of mond.

Gebruik de zalf niet indien u 1 van volgende aandoeningen heeft: rosacea, tuberculose, koortslip, waterpokken, syfilis, een schimmelinfectie van de huid, steenpuisten.
U kan alcohol blijven drinken bij gebruik van dit medicijn. Autorijden kan ook, zolang u geen last heeft van bijwerkingen die uw rijgedrag kunnen beïnvloeden. Gebruik het medicijn niet indien u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Fucidin  zalf / creme kopen

Bij ons kunt u Fucidin kopen zonder hiervoor langs uw huisarts en apotheek te moeten. Wij bieden een veilige, snelle en betrouwbare dienst aan waarbij u Fucidin op een legale manier online kunt bestellen.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Fucidin” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *