Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Active Filters: Clear Filters

Veel verschillende aspecten hebben effect op je gezondheid en de gezondheid van je haar. Het weer en je hormonen, maar ook je dieet en voedingsstoffen spelen een grote rol. Heb jij last van haaruitval? De oplossing ligt wellicht op deze plek. Dit moet je weten over haaruitvalvitamines!

Een aantal essentiële voedingsstoffen, mineralen en vitamines zorgen voor gezond haar, glanzend haar en een fijne haargroei. Haaruitval kan dus komen door een tekort aan deze vitamines. Dat betekent soms dat je gewoonweg niet genoeg van een bepaalde voedingsstof binnenkrijgt, hoewel het ook zo kan zijn dat je gewoon nét iets meer nodig hebt dan het gemiddelde persoon.

Het kan in dat geval helpen om supplementen te nemen. Deze vullen dit tekort aan vitamines namelijk weer aan. Ga voor de zekerheid wel eerst langs je huisarts voor je aan de slag gaat met supplementen. Je huisarts kan je precies vertellen wat je tekort komt.

Welke vitamines helpen tegen haaruitval?

De volgende vitamines helpen tegen haaruitval:

  • Biotine
  • Vitamine B12
  • Vitamine D

Biotine

Biotine is belangrijk voor de cellen in je lichaam. Een tekort hiervan resulteert soms in haaruitval. 

Je kunt dit tekort aanvullen door biotine als supplement te gebruiken. Het is ook mogelijk om dit uit je voeding te halen. Biotine zit onder meer in noten, zaden en peulvruchten.

Vitamine B12

Vitamine B12 helpt eveneens tegen haaruitval. B12 zorgt ervoor dat je haarzakjes gezonder en sterker zijn. Sterkere haarzakjes resulteren weer in sterker haar en dus een betere haargroei.

Supplementen vullen een tekort aan vitamine B12 aan, hoewel je de stof ook uit voeding kan halen. Vitamine B12 zit bijvoorbeeld veel in eieren en zuivel.

Vitamine D

Een tekort aan vitamine D wordt vaak geassocieerd met haaruitval. Dat klopt: het bevordert niet alleen de gezondheid van je haar, maar ook dat van andere lichaamsdelen, zoals je huid.

Een vitamine D-tekort kan komen doordat je te weinig voedsel eet wat dit bevat óf doordat je te weinig zonlicht krijgt. Dit tekort is eveneens aan te vullen met behulp van vitamine D-supplementen. Ze zijn online te koop, bijvoorbeeld bij Apotheek Online. Sterkere vitamine D-boosters zijn echter alleen verkrijgbaar op recept van de huisarts.

Een tekort aan vitamine D is ook aan te vullen door je voeding aan te passen. Het zit bijvoorbeeld veel in vette vis. Je kunt ook meer naar buiten gaan wanneer de zon schijnt.

Gaan vitamine D, vitamine B12 of biotine haaruitval tegen?

Het antwoord op deze vraag is duidelijk: ja – deze vitamines gaan haaruitval tegen. Heb je last van haaruitval door een vitaminetekort en ben je erachter gekomen welke vitamine je tekort komt? Doe er dan direct iets aan: door middel van supplementen óf door je voeding en levensstijl aan te passen.