Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Krijg je regelmatig de vraag  ‘Heb je slecht geslapen vannacht?’ naar je hoofd geslingerd, terwijl je juist heerlijk hebt uitgeslapen? De kans is groot dat je donkere kringen – oftewel wallen – onder je ogen hebt. Ze zijn erg vervelend en laten je er makkelijk een paar jaar ouder én oververmoeid uitzien. Hoe ontstaan wallen? En hoe krijg je je ogen weer fris en stralend?

Wallen onder je ogen zijn gelukkig geen medisch probleem, maar cosmetisch gezien kunnen ze erg veel last veroorzaken. Symptomen van wallen zijn gezwollen ogen, een losse huid en donkere kringen onder je ogen.

Welke mensen zijn gevoelig voor wallen?

Oudere mensen kunnen gevoeliger zijn voor wallen onder hun ogen. Naarmate je ouder wordt, worden de spieren en het weefsel rondom je ogen zwakker, wat je huid laat hangen. Ook vocht kan zich ophopen in het gebied onder je ogen, waardoor de hangende huid opgezwollen wordt: wallen.

Wallen krijg je niet alleen door ouderdom. Ze kunnen ook bij jongere mensen verschijnen, bijvoorbeeld door allergieën, een slechte nachtrust, roken of een ongezond dieet. Als je teveel zout eet, kan je lichaam vocht vasthouden, wat zich eveneens kan uiten in wallen onder je ogen.

Hoe kun je wallen behandelen?

Er zijn gelukkig veel manieren waarop je wallen kunt behandelen. Vaak kun je een middel tegen donkere kringen makkelijk thuis uitproberen. Zo kun je in je eigen tempo kijken wat wel en niet goed werkt.

Koude kompressen 

Een verkoelend kompres voelt niet alleen heerlijk: het werkt prima tegen wallen. De kou laat de bloedvaatjes in de huid samentrekken, waardoor zwelling onder de ogen zichtbaar afneemt. Het maakt donkere kringen ook minder zichtbaar. Theezakjes uit de koelkast kunnen ook helpen, maar de wetenschap is er nog niet over uit of dat komt door de cafeïne in de thee of simpelweg de verkoeling.

Retinoïdes

Deze stoffen bevatten vitamine A, wat goed kan helpen tegen hangende huid en donkere kringen onder de ogen. Een bekende retinoïde is retinol, wat veel voorkomt in huidcrèmes en oogcrèmes tegen donkere kringen onder de ogen.

Wat is een goede crème tegen wallen en donkere kringen?

Een goede oogcrème bevat werkzame stoffen die de zichtbare tekenen van ouderdom rondom de ogen doet verminderen. Het kan ook werken tegen wallen die zijn veroorzaakt door allergieën of leefwijze, hoewel het natuurlijk beter is om de oorzaak in deze gevallen te stoppen – als dat mogelijk is.

Als je op zoek bent naar een goede crème tegen wallen en donkere kringen onder de ogen, let dan vooral op de werkzame bestanddelen. De beste oogcrèmes bevatten retinoïden tegen een losse, hangende huid. Ook collageen is een belangrijke werkstof. Dit maakt de huid weer stevig en elastisch. Hyaluronzuur is eveneens een belangrijk middel tegen donkere kringen onder ogen. Het trekt vocht aan en houdt het vast waar het nodig is.

Er zijn veel verschillende oogcrèmes verkrijgbaar, waardoor het lastig kan zijn om de juiste crème voor jouw ogen te kiezen. Wij hebben veel goede oogcrèmes tegen wallen en donkere kringen getest en ze op een rijtje gezet. Bekijk hier of er een crème voor jou bijzit.