Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Castorolie – of ricinusolie – is een plantaardige olie die al eeuwenlang wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Hij kan je bijvoorbeeld helpen aan mooie, volle en glanzende haarlokken. Hij is echter ook bruikbaar voor een stralende huid. Wat het verschil is tussen castorolie en andere oliesoorten? We vatten het op een leerzame manier voor je samen.

De natuurlijke olie heeft een licht kruidige geur en bestaat in veel variaties. Ze komen voor in een bleke, maar ook in geelachtige en soms zelfs donkerbruine kleur. De zogenoemde wonderboomolie is binnen de schoonheidsverzorging niet weg te denken.

Wat doet deze castorolie?

Deze kalmerende, verzachtende en  natuurlijke huid- en haarolie heeft verschillende doeleinden:

  • Het is kalmerend en verzachtend voor de huid;
  • Hij is rijk aan omega 9-vetzuren;
  • De olie werkt vochtinbrengend;
  • Castorolie zorgt voor een verzorging van gevoelige huid;
  • Het werkt bij de verzorging van droge, verouderde huid;
  • Het functioneert als haarverzorging in onder meer wenkbrauw, wimpers en baarden;
  • Het werkt bacterie- en ontstekingsremmend;
  • Het bevat geen parabenen, geen parfum en is niet getest op dieren;
  • Het bevat geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten, zoals paraffine, siliconen, PEG en PPG;
  • Het heeft een anti-schimmelwerking.

Waarvoor kan ik castorolie gebruiken?

Castorolie voor je huid

De olie wordt veel gebruikt voor de huid en het haar. De castorolie heeft, naast een reinigende, ook een verzorgende werking. Gebruik castorolie bijvoorbeeld wanneer je last hebt van een onrustige huid, een droge huid of droge plekjes.

Het ricinolzuur heeft zuiverende eigenschappen. De olie maakt daarnaast de poriën vrij van bacteriën. Zeg vaarwel tegen een onrustige huid en verwelkom deze casterolie met een herstellend vermogen!

Castorolie voor je haar

Zoek je een goed en herstellend product voor het haar? Kijk niet verder. Castorolie is een van de meest gebruikte haarproducten en helpt om oorspronkelijk haar weer terug te krijgen. De natuurlijke haargroei wordt ondersteund en behoudt glans en volume. Ook houdt de wonderolie de hoofdhuid schoon en in balans. Zo breekt het haar minder snel af en raakt het niet beschadigd. 

Dit heeft te maken met de samenstelling van de castorolie. Deze bestaat voor meer dan negentig procent uit riciolzuur, een omega 9-vetzuur, en bevat verder omega 6-vetzuren én vitamine E.

Veel mensen gebruiken de castorolie als een natuurlijke haarconditioner. Het laat haar weer glanzen en zacht aanvoelen. Door enkele malen per week wat castorolie in je haren te masseren en je hoofdhuid te masseren, bereik je al resultaat. Laat dit dertig minuten tot enkele uren intrekken en was de olie vervolgens met een zachte shampoo uit. 

Het wordt aangeraden om de castorolie, vanwege de dikte, te mengen met een andere olie, zoals arganolie of amandelolie. Het masseren en wassen gaat hierdoor makkelijker. 

Overig gebruik 

Castorolie is ook voor wimpers en wenkbrauwen ideaal in gebruik. De haarfollikels worden namelijk door het product gevoed. 

Dit kun je doen door een kleine hoeveelheid castorolie vlak voor het slapen gaan op je wenkbrauwen en wimpers aan te brengen. Ook hierbij geldt dat je de olie eerst met een andere (dunnere) olie kunt mengen. De aangeraden hoeveelheid van gebruik is enkele malen per week.

En wie denkt dat dit product alleen voor vrouwen is bedoeld, heeft het mis. Castorolie kan namelijk óók worden ingezet als baardolie!

Hoe lang wordt castorolie al gebruikt?

Wist je dat de Egyptenaren deze olie al zo’n 4000 jaar voor Christus gebruikten? Hoe we dat weten? Omdat er in verschillende tomben castorolie werd gevonden.

De oude Grieken hadden eveneens kennis van de ricinusolie. Dat maakt het gebruik van de olie net even iets specialer. 

Oh – tot slot nog een kleine tip. Castorolie is het beste te gebruiken wanneer je het bewaart in de oorspronkelijke, luchtdichte verpakking. Doe dit op een donkere en koele plek.