Zovirax

v.a. 50,95

( Recept + Medicijn + 24-uurs levering )
Bestel nu!
Werkzame stof(fen): Aciclovir

Beschrijving

Wat is Zovirax?

Zovirax is een virusremmer om bijvoorbeeld een koortslip en Gordelroos mee te behandelen. Het geneesmiddel bevat de stof aciclovir. U kan Zovirax kopen in zalf of tabletten.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

U kan Zovirax gebruiken om virusinfecties te behandelen. Het wordt voornamelijk gebruikt bij koortslip en gordelroos.

U krijgt een koortsblaas door het herpesvirus. Eens u besmet bent met dit virus, blijft het voor altijd in uw lichaam en kan u steeds opnieuw een koortslip krijgen. Dit gebeurt meestal in periodes van een zwakkere weerstand (ziekte, vermoeidheid, stress…). Bij sommige mensen is het virus aanwezig in het lichaam, maar zal het nooit doorbreken.

Gordelroos is een infectie van huid en zenuwen door het varicella-zostervirus met bandvormige huiduitslag. De huid kan jeuken en u kan hevige pijn ervaren.

Hoe werkt Zovirax?

Aciclovir is de werkzame stof in Zovirax. Het is een antiviraal middel en zal de symptomen van een koortsblaas behandelen. Dit kan enkel indien het herpesvirus doorbreekt. Het herpesvirus maakt RNA polymerase aan en zet deze vervolgens om in DNA polymerase. Het virus heeft deze stof nodig om verder te kunnen bestaan. Aciclovir remt deze omzet, waardoor het virus zich niet verder kan vermenigvuldigen. Het neutraliseert en zo kan het immuunsysteem het virus (tijdelijk) onderdrukken.

Gebruik

De zalf smeert u in een dunne laag op de blaasjes. Was hierna goed je handen!
Tabletten kan u doorslikken met water. Oplostabletten laat u eerst oplossen in water voordat je deze doorslikt.

Het aantal dosissen per dag is afhankelijk van de ernst van de aandoening. Dit zijn er maximaal 4 à 5 per dag. Laat tussen elke dosis 4 uur tussen.
Voor een koortslip die terugkeert, gebruikt u het medicijn 5 dagen. Indien u voor het eerst een koortsblaas krijgt, dient u het middel 9 à 10 dagen te gebruiken.

Hoe effectief is dit medicijn?

Zovirax is effectief voor het behandelen van virusinfecties zoals koortslip en gordelroos. Dit middel behandelt de symptomen, maar kan het virus zelf niet uitschakelen. Het zorgt er wel voor dat het immuunsysteem het virus tijdelijk kan onderdrukken. Toch zal het virus steeds in het lichaam aanwezig blijven.

Het is belangrijk dat u de behandeling meteen start indien u een symptoom waarneemt. Dit kan bij een koortsblaas bijvoorbeeld het tintelen van de lip zijn.
Indien u ouder bent dan 60 heeft u meer kans om gordelroos te krijgen. Wees hier dus alert voor.

Zovirax kopen

Hier kunt u Zovirax kopen zonder hiervoor een recept nodig te hebben van uw huisarts. Wij hebben aangesloten artsen die uw aanvragen zorgvuldig beoordelen op mogelijke gezondheidsrisico’s en daarnaast bekijken of dit medicijn daadwerkelijk geschikt voor u is. Als alles in orde is, schrijven ze een online recept voor u uit. Dit is voor ons voldoende om dit medicijn met een snelle levering bij u te bezorgen.

( Recept + Medicijn + 24-uurs levering )
Bestel nu!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zovirax” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *