Trimethoprim

61,69

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!
Werkzame stof(fen): Trimethoprim

Wat is Trimethoprim?

Trimethoprim is een antibioticum dat men gebruikt bij bacteriële infecties. Verkrijgbaar in tabletten en siroop.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

U kan Trimethoprim gebruiken om infecties met bacteriën te bestrijden. Denk maar aan een blaasontsteking of luchtweginfecties. U kan het ook gebruiken om een mogelijke urineweginfectie te voorkomen. Het medicijn helpt ook bij een middenoorontsteking of een bijholteontsteking.

Hoe werkt Trimethoprim?

Blaasontsteking
Via de plasbuis kunnen bacteriën in de blaas komen. Deze kunnen daar een blaasontsteking veroorzaken. Hierdoor zal u vaak kleine hoeveelheden moeten plassen. U kan pijn hebben of een branderig gevoel ervaren tijdens het plassen en pijn in de onderbuik hebben.

Trimethoprim zal deze bacteriën in de blaas doden en de infectie en klachten zo doen afnemen. U merkt verbetering na een halve tot 1 dag. Neem 1 dosis per dag. Een tablet neemt u in met wat water. Siroop meet u af met de bijgevoegde maatlepel en slikt u vervolgens door. Neem deze dosis best voor u gaat slapen en nadat u uw blaas volledig leeg plaste. Zo komt het medicijn in uw urine terecht en kan het ’s nachts inwerken op uw blaas. Indien u meerdere dosissen per dag neemt, probeer deze dan zo goed mogelijk over de dag te spreiden.

Als vrouw neemt u de tabletten 3 dagen. Mannen volgen een kuur van 7 dagen.
Indien u vaak last heeft van urineweginfecties, kan u dit medicijn ook preventief gebruiken. Dan zal u het medicijn 3 tot 12 maanden moeten innemen.

Hoe effectief is dit medicijn?

Maak de kuur zeker af. Er kunnen namelijk nog steeds bacteriën overblijven nadat de klachten afnamen. Om ook zeker deze te doden, moet u de tabletten tot het einde van de kuur innemen. Als de kuur netjes wordt afgemaakt is Trimethoprim een erg effectief antibioticum.

U kan dit medicijn tijdens uw zwangerschap gebruiken indien u ook foliumzuur inneemt. Dit medicijn verlaagt echter het gehalte foliumzuur in het lichaam. Gebruik van Trimethoprim kan geen kwaad indien u borstvoeding geeft. U mag ook autorijden en alcohol drinken tijdens de kuur.

Indien u dit medicijn neemt kan u maag- en darmklachten krijgen. In uitzonderlijke gevallen kan u een pijnlijke tong krijgen en kan deze samen met de tanden verkleuren. Ook het hersenvlies kan ontsteken en uw lichaam kan minder rode en witte bloedcellen en bloedplaatjes aanmaken. Verder kan uw lichaam ook overgevoelig reageren en kan u huiduitslag en jeuk krijgen.

Gebruik dit medicijn niet in combinatie met volgende medicijnen: methotrexaat, fenytoïne, antistollingsmedicijnen acenocoumarol en fenprocoumon. Combineer ook niet met buiktyfusvaccin-capsules, folinezuur, ciclosporine en bepaalde medicijnen tegen hart- en vaatzieketen.

Trimethoprim kopen

Bij ons kunt u online Trimethoprim kopen zonder een recept van uw eigen huisarts. Wij regelen namelijk een online recept voor u, nadat u een online consult heeft ingevuld. Dit consult zal worden beoordeeld door een aangesloten arts. Als er voor u geen risico’s zijn voor het gebruik van dit medicijn, wordt er een recept uitgeschreven. Hierna sturen wij uw bestelling snel en discreet naar u toe.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Trimethoprim” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.