Motilium

29,00

Voor dit medicijn heeft u een recept nodig. We sturen u door naar de juiste consult service. Daar regelt u het recept en de bestelling. 

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )

Uitverkocht

Werkzame stof(fen): domperidon

Wat is motilium?

Motilium bevat de werkzame stof, domperidon om misselijkheid tegen te gaan en bijgevolg braken te verminderen. U kan Motilium kopen in tabletten van 10 mg.

Waar wordt motilium voor gebruikt?

Motilium wordt gebruikt om misselijkheid tegen te gaan. Misselijkheid als gevolg van maag- en darmproblemen, reisziekte of bepaald medicijngebruik. Indien u misselijk bent, sturen de hersenen signalen naar de maag om samen te trekken. Vervolgens zult u moeten braken. Het braakcentrum in de hersenen stuurt dit signaal indien het zelf verwarrende signalen van de maag of van andere lichaamsdelen ontvangt.  Motilium zal de prikkeling van dit centrum verminderen, waardoor de maag minder zal samentrekken en het braken afneemt.

Hoe werkt motilium?

Domperidon zal de maaginhoud sneller doen verplaatsen van de maag naar de darmen. Zo blijft de maag voor een kortere periode gevuld. Motilium zal er verder voor zorgen dat het braakcentrum in de hersenen minder snel geprikkeld wordt. U zal minder misselijk zijn en minder braakneigingen hebben. Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar (vanaf 35 kilogram) kunnen tot 3 keer per dan 1 tablet van 10 mg innemen. Overschrijd deze dosis niet.

Inname
Slik de tabletten door met wat vloeistof zonder te kauwen. Doe dit best voor de maaltijd om het medicijn sneller te laten inwerken.

Hoe effectief is motilium?

Motilium is effectief om misselijkheid, ten gevolge van maag- en darmproblemen, reisziekte of  bepaald medicijngebruik, tegen te gaan. Aangezien misselijkheid vaak heel onprettig is en ongelegen komt, kan medicatie om de misselijkheid te remmen handig zijn. De tabletten werken snel in. Dit middel is enkel geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar (35 kilogram) en volwassenen. U kan bij gebruik enkele bijwerkingen ervaren: droge mond, darmkrmapen, diarree, hoofdpijn, slaperigheid of duizelig zijn. Gebruik dit middel niet langer dan 7 dagen zonder een arts te raadplegen.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult