Dymista

85,05

Voor dit medicijn heeft u een recept nodig. We sturen u door naar de juiste consult service. Daar regelt u het recept en de bestelling. 

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult
Op dokteronline.com's website
Werkzame stof(fen): Azelastine /​ fluticason
Hoe werkt het?
consult-proces-4

Kies uw voorkeurs-behandeling.  Apotheekonline.net stuurt u door naar de beste aanbieder. 

consult-proces-3

Bij de aanbieder vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht.

consult-proces-2

Een geregistreerde arts zal uw vragenlijst beoordelen en een online recept uitschrijven voor u.

consult-proces-1

De apotheek verzendt de bestelling in een discrete verpakking gemakkelijk aan huis.

Wat is Dymista?

Dymista is een combinatie neusspray met antihistamine azelastine en corticosteroïd fluticason. Deze spray zal de symptomen van een ontsteking in de neus remmen. 1 dosis bevat 137 microgram azelastine en 50 microgram fluticason.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

U kan deze spray gebruiken bij (allergische) rinitis en een ontstoken neusslijmvlies. Allergische rinitis krijgt u doordat het lichaam sterk zal reageren op bepaalde prikkels van buitenaf. Denk maar aan hondenhaar, pollen en huisstofmijt. Het lichaam zal als reactie hierop de slijmvliezen van de neus laten opzwellen en prikkelen. U ervaart dan volgende symptomen: loopneus, verstopte neus, niezen, en geïrriteerde ogen, keel en neus.

Hoe werkt Dymista?

Het lichaam voort een immuunrespons uit als reactie op de prikkel die het lichaam binnenkomt via inademing (zie hierboven). Bij deze reactie komt de stof histamine vrij. Histamine zal de ontsteking in de neus veroorzaken. Fluticason, het bijnierschorshormoon, remt de aanmaak van histamine. Azelastine remt de werking van histamine. Samen zullen ze er dus voor zorgen dat er minder histamine in het lichaam is. Hierdoor kan de ontsteking niet plaatsvinden of zal deze afnemen. Bijkomend zullen ook de symptomen verminderen. De luchtwegen kunnen zich weer openen en u zal goed kunnen ademen.

Gebruik

  • Neem de neusspray 2 keer per dag op hetzelfde tijdstip. ’s Ochtends en ‘ s avonds.
  • Spuit 1 keer in elk neusgat.
  • Schud goed voor gebruik (10 seconden).
  • Belangrijk: richt de spuit steeds weg van het midden van de neus tijdens het spuiten. Buig hierbij uw hoofd licht naar voor.
  • Adem tijdens het spuiten in door uw neus en daarna weer uit door de mond.

Hoe effectief is dit medicijn?

Dymista is effectief voor de behandeling van de symptomen van allergische rinitis en een ontstoken neusslijmvlies. Dankzij de combinatie van twee stoffen die histamine remmen, werkt dit medicijn zeer doeltreffend. 20 % mensen in Nederland hebben allergische rinitis. Vaak ontwikkelt zich dit voor 20 jarige leeftijd. 20 % van de Europese bevolking heeft hooikoorts.

Rinitis belast de kwaliteit van leven. Zo kan u zich mogelijks minder goed concentreren op het werk of op school en zal dit de kwaliteit van uw werk beïnvloeden. Dymista kan helpen om de symptomen te verlichten.

Mogelijke bijwerkingen bij gebruik van Dymista: bloedneus, hoofdpijn, bitter smaak, onaangename geur, droog of jeukend gevoel in neus of keel, irritatie in de neus, droge mond.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult

Dymista kopen

Dymista kopen zonder recept is niet mogelijk. Apotheekonline verkoopt zelf geen recept plichtige medicatie. Wilt u een recept ontvangen voor dit Dymista? Dan verwijzen wij u door naar onze vertrouwde partner, dokteronline.com.

Daar vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht. Een geregistreerde EU arts zal uw ragenlijst beoordelen. Als de arts geen risico’s voor u ziet om dit Dymista te gebruiken, zal de arts een recept uitschrijven en kunt u Dymista online bestellen bij een aangesloten apotheek.

De apotheek verzendt uw bestelling snel en discreet naar het door u opgegeven adres. Apotheekonline.net biedt zelf geen consult of verkoop van medicatie aan. Dit regelt u via dokteronline.com.

Waar Dymista bestellen

Wij krijgen vaak de vraag of Dymista te koop is bij Kruidvat, Etos of een andere drogist. Het antwoord is nee. Dymista kopen kan alleen met een recept bij een gecertificeerde apotheek. Start uw consult bij onze partner om uw recept te verkrijgen.

De arts kan uw recept doorsturen naar een aangesloten apotheek, waarna u snel en makkelijk de medicatie thuis ontvangt. Apotheekonline.net vervult deze bestelling niet zelf.

De informatie op deze pagina is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Als
u vragen of zorgen over uw gezondheid heeft, raadpleeg dan een arts.