Dymista

85,05

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!
Werkzame stof(fen): Azelastine /​ fluticason

Wat is Dymista?

Dymista is een combinatie neusspray met antihistamine azelastine en corticosteroïd fluticason. Deze spray zal de symptomen van een ontsteking in de neus remmen. 1 dosis bevat 137 microgram azelastine en 50 microgram fluticason.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

U kan deze spray gebruiken bij (allergische) rinitis en een ontstoken neusslijmvlies. Allergische rinitis krijgt u doordat het lichaam sterk zal reageren op bepaalde prikkels van buitenaf. Denk maar aan hondenhaar, pollen en huisstofmijt. Het lichaam zal als reactie hierop de slijmvliezen van de neus laten opzwellen en prikkelen. U ervaart dan volgende symptomen: loopneus, verstopte neus, niezen, en geïrriteerde ogen, keel en neus.

Hoe werkt Dymista?

Het lichaam voort een immuunrespons uit als reactie op de prikkel die het lichaam binnenkomt via inademing (zie hierboven). Bij deze reactie komt de stof histamine vrij. Histamine zal de ontsteking in de neus veroorzaken. Fluticason, het bijnierschorshormoon, remt de aanmaak van histamine. Azelastine remt de werking van histamine. Samen zullen ze er dus voor zorgen dat er minder histamine in het lichaam is. Hierdoor kan de ontsteking niet plaatsvinden of zal deze afnemen. Bijkomend zullen ook de symptomen verminderen. De luchtwegen kunnen zich weer openen en u zal goed kunnen ademen.

Gebruik

  • Neem de neusspray 2 keer per dag op hetzelfde tijdstip. ’s Ochtends en ‘ s avonds.
  • Spuit 1 keer in elk neusgat.
  • Schud goed voor gebruik (10 seconden).
  • Belangrijk: richt de spuit steeds weg van het midden van de neus tijdens het spuiten. Buig hierbij uw hoofd licht naar voor.
  • Adem tijdens het spuiten in door uw neus en daarna weer uit door de mond.

Hoe effectief is dit medicijn?

Dymista is effectief voor de behandeling van de symptomen van allergische rinitis en een ontstoken neusslijmvlies. Dankzij de combinatie van twee stoffen die histamine remmen, werkt dit medicijn zeer doeltreffend. 20 % mensen in Nederland hebben allergische rinitis. Vaak ontwikkelt zich dit voor 20 jarige leeftijd. 20 % van de Europese bevolking heeft hooikoorts.

Rinitis belast de kwaliteit van leven. Zo kan u zich mogelijks minder goed concentreren op het werk of op school en zal dit de kwaliteit van uw werk beïnvloeden. Dymista kan helpen om de symptomen te verlichten.

Mogelijke bijwerkingen bij gebruik van Dymista: bloedneus, hoofdpijn, bitter smaak, onaangename geur, droog of jeukend gevoel in neus of keel, irritatie in de neus, droge mond.

Dymista kopen

Als u niet in de mogelijkheid bent- of geen tijd heeft om naar uw huisarts en apotheek te gaan om dit medicijn in huis te halen, kunt u bij ons online Dymista kopen zonder hiervoor een recept nodig te hebben. Het enige wat nodig is, is het invullen van een online consult en een betaling verrichten. Hierna wordt uw consult nagekeken door een aangesloten arts en bij goedkeuring wordt er een online recept voor u uitgeschreven. Hierna kunnen wij uw bestelling snel naar het door u opgegeven adres verzenden.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Bestel nu!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dymista” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.