Chlooramfenicol

v.a. 72,09

( Recept + Medicijn + 24-uurs levering )
Bestel nu!
Categorie:
Werkzame stof(fen): Chlooramfenicol

Beschrijving

Wat is Chlooramfenicol?

Chlooramfenicol is een geneesmiddel voor het oog en is verkrijgbaar als oogdruppels en oogzalf. Standaard dient de patiënt deze om de drie uur aan te brengen. Dit medicijn wordt ook wel Chloramphenicol genoemd en wordt geproduceerd door de firma Mercury Pharma. Het is een antibioticum die ingezet wordt bij conjunctivitis; beter bekend als bindvliesontsteking.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

Dit medicijn wordt gebruikt voor de behandeling van bindvliesontsteking (conjunctivitis). Bindvliesontsteking is een aandoening van het oog welke veroorzaakt kan worden door bacteriën en virussen of allergene stoffen. De patiënt heeft meestal rode en ontstoken ogen, maar ook irritatie, tranen of een plakkerige gele afscheiding kunnen aanwezig zijn. Bij ernstige symptomen zoals problemen met het zicht, pijn, zeer rode ogen of heel lichtgevoelig is het raadzaam om zeer snel een ziekenhuis te bezoeken. Het is mogelijk dat bij deze symptomen sprake is van een ernstige oogontsteking. In andere gevallen kan Chlooramfenicol een prima geneesmiddel zijn.

Hoe werkt Chlooramfenicol?

In de druppels of de zalf zit antibioticum die de groei van bacteriën remt. Deze bacteriën zijn verantwoordelijk voor de oppervlakkige oogontsteking. Door het gebruik van antibioticum komt het immuunsysteem in actie waardoor de bacterie vatbaar wordt en het lichaam de infectie kan opruimen. Normaliter moet u na 24 uur al merken dat de klachten minder worden. Het is echter wel belangrijk om nog 48 uur na het verdwijnen van de symptomen Chlooramfenicol te gebruiken. Te vroeg stoppen met dit antibioticum kan ervoor zorgen dat klachten terugkeren. Mocht u na een gebruik van 48 uur nog geen verbetering opmerken, raadpleeg dan uw huisarts. Het is belangrijk dat u nooit de voorgeschreven dosis overschrijdt.

Hoe effectief is dit medicijn?

Vanwege een breed werkingsspectrum en een minder snelle resistentieontwikkeling is Chlooramfenicol zeer effectief. Na 24 uur kan de patiënt al een opmerkelijke verbetering ervaren. De behandeling is vrij gemakkelijk en kan door de patiënt zelf uitgevoerd worden. Voor de effectiviteit is het belangrijk dat u geen dosis overslaat. Bent u een keer vergeten de zalf of druppels in het oog aan te brengen? Doe dit dan alsnog zo snel mogelijk. Indien u bijna aan de volgende dosis toe bent, slaat u de dosis die u bent vergeten over en gaat u verder zoals normaal. Als u zich goed houdt aan de gebruiksaanwijziging in de patiëntenbijsluiter zal deze medicatie zeer effectief zijn en heeft u minder last van bijwerkingen.

Chlooramfenicol kopen

Chlooramfenicol kopen zonder recept? Bij ons kunt u dit medicijn bestellen zonder hiervoor langs uw huisarts en apotheek te hoeven. Wij zorgen namelijk voor een online consult welk zal worden beoordeeld door een aangesloten arts. Als deze arts bevestigd dat dit medicijn geschikt voor u is om te gebruiken, zal deze een recept voor u uitschrijven. Hierna zullen wij uw bestelling snel naar het door u opgegeven adres versturen.

( Recept + Medicijn + 24-uurs levering )
Bestel nu!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chlooramfenicol” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *