Chlooramfenicol

v.a. 62,20

Voor dit medicijn heeft u een recept nodig. We sturen u door naar de juiste consult service. Daar regelt u het recept en de bestelling. 

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult
Op treated.com's website
Categorie:
Werkzame stof(fen): Chlooramfenicol
Hoe werkt het?
consult-proces-4

Kies uw voorkeurs-behandeling.  Apotheekonline.net stuurt u door naar de beste aanbieder.

consult-proces-3

Bij de aanbieder vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht.

consult-proces-2

Een geregistreerde arts zal uw vragenlijst beoordelen en een online recept uitschrijven voor u.

consult-proces-1

De apotheek verzendt de bestelling in een discrete verpakking gemakkelijk en snel aan huis.

Wat is Chlooramfenicol?

Chlooramfenicol is een geneesmiddel voor het oog en is verkrijgbaar als oogdruppels en oogzalf. Standaard dient de patiënt deze om de drie uur aan te brengen bij ontstoken ogen. Dit medicijn wordt ook wel Chloramphenicol genoemd en wordt geproduceerd door de firma Mercury Pharma. Het is een antibioticum die ingezet wordt bij conjunctivitis; beter bekend als bindvliesontsteking.

Chlooramfenicol wordt alleen op recept verkocht, dus het is het beste om contact op te nemen met je huisarts als je denkt dit medicijn nodig te hebben. 

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

Dit medicijn wordt gebruikt voor de behandeling van bindvliesontsteking (conjunctivitis). Bindvliesontsteking is een aandoening van het oog welke veroorzaakt kan worden door bacteriën en virussen of allergene stoffen. De patiënt heeft meestal rode en ontstoken ogen, maar ook irritatie, tranen of een plakkerige gele afscheiding kunnen aanwezig zijn. Bij ernstige symptomen zoals problemen met het zicht, pijn, zeer rode ogen of heel lichtgevoelig is het raadzaam om zeer snel een ziekenhuis te bezoeken. Het is mogelijk dat bij deze symptomen sprake is van een ernstige oogontsteking. In andere gevallen kan Chlooramfenicol een prima geneesmiddel zijn.

Hoe werkt Chlooramfenicol?

In de druppels of de zalf zit antibioticum die de groei van bacteriën remt. Deze bacteriën zijn verantwoordelijk voor de oppervlakkige oogontsteking. Door het gebruik van antibioticum komt het immuunsysteem in actie waardoor de bacterie vatbaar wordt en het lichaam de infectie kan opruimen. Normaliter moet u na 24 uur al merken dat de klachten minder worden. Het is echter wel belangrijk om nog 48 uur na het verdwijnen van de symptomen Chlooramfenicol te gebruiken. Te vroeg stoppen met dit antibioticum kan ervoor zorgen dat klachten terugkeren. Mocht u na een gebruik van 48 uur nog geen verbetering opmerken, raadpleeg dan uw huisarts. Het is belangrijk dat u nooit de voorgeschreven dosis overschrijdt.

Hoe effectief is dit medicijn?

Vanwege een breed werkingsspectrum en een minder snelle resistentieontwikkeling is Chlooramfenicol zeer effectief. Na 24 uur kan de patiënt al een opmerkelijke verbetering ervaren van de oogzalf of oogdruppels. De behandeling is vrij gemakkelijk en kan door de patiënt zelf uitgevoerd worden. Voor de effectiviteit is het belangrijk dat u geen dosis overslaat. Bent u een keer vergeten de zalf of oogdruppels in het oog aan te brengen? Doe dit dan alsnog zo snel mogelijk. Indien u bijna aan de volgende dosis toe bent, slaat u de dosis die u bent vergeten over en gaat u verder zoals normaal. Als u zich goed houdt aan de gebruiksaanwijziging in de patiëntenbijsluiter zal deze medicatie zeer effectief zijn en heeft u minder last van bijwerkingen.

( Recept + Medicijn + 48-uurs levering )
Start consult

Chlooramfenicol kopen

Chlooramfenicol kopen zonder recept is niet mogelijk. Apotheekonline verkoopt zelf geen recept plichtige medicatie. Wilt u een recept ontvangen voor dit Chlooramfenicol? Dan verwijzen wij u door naar onze vertrouwde partner, treated.com.

Daar vraagt u een consult aan. Dit is een korte vragenlijst over uw klacht. Een geregistreerde EU arts zal uw ragenlijst beoordelen. Als de arts geen risico’s voor u ziet om dit Chlooramfenicol te gebruiken, zal de arts een recept uitschrijven en kunt u Chlooramfenicol online bestellen bij een aangesloten apotheek.

De apotheek verzendt uw bestelling snel en discreet naar het door u opgegeven adres. Apotheekonline.net biedt zelf geen consult of verkoop van medicatie aan. Dit regelt u via treated.com.

Waar Chlooramfenicol bestellen

Wij krijgen vaak de vraag of Chlooramfenicol te koop is bij Kruidvat, Etos of een andere drogist. Het antwoord is nee. Chlooramfenicol kopen kan alleen met een recept bij een gecertificeerde apotheek. Start uw consult bij onze partner om uw recept te verkrijgen.

De arts kan uw recept doorsturen naar een aangesloten apotheek, waarna u snel en makkelijk de medicatie thuis ontvangt. Apotheekonline.net vervult deze bestelling niet zelf.

De informatie op deze pagina is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Als
u vragen of zorgen over uw gezondheid heeft, raadpleeg dan een arts.