Nachtcrème - Unsplash

Waarom nachtcrème gebruiken?

Iedereen weet dat moisturizer – of dagcrème – belangrijk is om je huid zacht, soepel en gehydrateerd te houden. Dit schoonheidsproduct heeft bij iedereen een plaats in de dagelijkse routine. Duidelijk. Maar opeens hoor je overal dat iedereen nachtcrème gebruikt, en hoe belangrijk het voor je huid is. ‘Onzin – crème is crème’, horen we je denken. Maar wat is precies het verschil? En waarom nachtcrème gebruiken als je het tot nu toe nooit gebruikt hebt?

Een nachtcrème is inderdaad een ander soort crème dan een dagcrème, met een compleet eigen taak. Je kunt het op zichzelf gebruiken, maar in combinatie met een moisturizer hou je je huid in optimale conditie.

Wat is het verschil tussen dag- en nachtcrème?

Een goede dagcrème is een lichte crème die snel in de huid trekt. Dagcrème biedt ook uv-bescherming tegen blootstelling aan de zon, meestal factor 15. Goede dagcrèmes bevatten ook vitamine C. Vitamine C staat er bekend om de huid egaal te maken en de huid te laten stralen.

Een nachtcrème breng je, zoals de naam al doet vermoeden, ’s avonds voor het slapen aan. Een goede nachtcrème werkt terwijl je slaapt. Ze bevatten andere werkzame ingrediënten dan een  dagcrème. Nachtcrèmes zijn over het algemeen rijker en vettiger met bestanddelen die je huid hydrateren, terwijl ze beschadigingen herstellen.

Waarom moet je een nachtcrème gebruiken?

Je huid wordt steeds dunner naarmate je ouder wordt. Het verliest bovendien de elasticiteit die je op jongere leeftijd had. Dit komt door de afname in collageenproductie van het lichaam. De belangrijkste eigenschap van collageen is het stevig en elastisch houden van je huid.

Je huid wordt natuurlijk ouder, maar beschadigingen van buitenaf, zoals blootstelling aan de zon, luchtverontreiniging en stress kunnen de zichtbare tekenen van het ouder worden behoorlijk versnellen. Het begint met fijne lijntjes, rimpels en een hangende huid. Je huid kan ook uitdrogen omdat het minder vocht vast kan houden. Een voedende nachtcrème beschermt en herstelt je huid terwijl je slaapt. En dat is waarom nachtcrème zo belangrijk is voor een gezonde huid.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een nachtcrème?

Ben je overtuigd en wil je een nachtcrème aanschaffen? Let dan op de werkzame bestanddelen in de crème. Dit is veel belangrijker dan het merk of de prijs van een nachtcrème. Een goede crème bevat één of meerder van de volgende werkzame bestanddelen:

Retinol

Retinol helpt bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekjes. Het maakt je huid stevig en egaal.

Fruitzuren

Deze zuren lossen dode huidcellen op, zodat je huid zichzelf sneller vernieuwt. Het werkt in diepe lagen van je huid en laat het stralen.

Hyaluronzuur

Deze stof heeft de geweldige eigenschap om vocht aan te trekken en vast te houden. Het maakt je huid lekker stevig en vermindert rimpels.

Vitamine E

Vitamine E is een belangrijke antioxidant die je huid vochtig houdt en de natuurlijke eigenschappen van de huid verbetert.

Resveratrol 

Een antioxidant die ervoor zorgt dat de negatieve effecten van stress op je huid verminderen.

Ceramiden

Ceramiden zijn eiwitten die de bovenste huidlaag beschermen tegen schadelijke stoffen van buitenaf.

Glycerine

Glycerine is een hydraterende stof die de beschadigde huid repareert.

Melkzuur 

Melkzuur is een zuur dat de buitenste laag met dode huidcellen verwijdert, zodat de andere ingrediënten dieper in de huid kunnen werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart