Zinkpyrithion

We hebben er allemaal weleens last van gehad: roos. Dit zijn de bekende witte huidschilfers die eruit zien als stof – en het valt helemaal op als je donker haar hebt. Soms schamen we ons ervoor, maar dat is niet nodig. Veel mensen hebben hier last van. Toch wil je er graag vanaf. Dat kan met behulp van zinkpyrithionshampoo.

Wat is roos?

Roos is een aandoening op de hoofdhuid, waarbij er huidschilfers op je hoofdhuid en op je haar verschijnen. Hoe de schilfers er precies uitzien? Dat is afhankelijk van hoe droog of hoe vet de hoofdhuid is.

Iedereen kan roos krijgen – het maakt niet uit wat voor haartype je hebt. Roos heeft te maken met het te snel vernieuwen van de cellen van je hoofdhuid. 

Net zoals de huidcellen op de rest van je lichaam vernieuwen de hoofdhuidcellen zich gemiddeld elke twee tot drie weken. Dit proces verloopt normaal gesproken zonder problemen, maar bij roos vernieuwen deze cellen zich zo snel dat de nieuwe cellen te weinig tijd krijgen om volledig te rijpen. De cellen gaan hierdoor samenklonteren en zo ontstaan er schilfers op de hoofdhuid.

Wat is zinkpyrithionshampoo?

Zinkpyrithion is een stof met een schimmelwerende en antibacteriële chemische verbinding. Het remt de groei van gisten en schimmels en vermindert ook de vorming van schilfers. Zinkpyrithion wordt daardoor ook verwerkt in verschillende items en medicijnen, waaronder shampoos met een anti-rooswerking.

Waar kun je zinkpyrithionshampoo voor gebruiken?

Zinkpyrithion wordt verwerkt in veel verschillende anti-roosshampoos. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om huidschilfers tegen te gaan. 

Het wordt ook gebruikt voor verschillende huidaandoeningen waar schilfers eveneens een grote rol spelen. Je kunt hierbij denken aan eczeem, waarbij je veel last hebt van jeuk en schilfers, of plaque psoriasis, waarbij de huid droog en schilferig is.

Zinkpyrithion wordt ook gebruikt bij vitiligo, waarbij verlies van pigmentatie van de huid resulteert in onregelmatige witte vlekken. Zinkpyrithion heeft bovendien een schimmelwerende werking en helpt bij tinea – een bacteriële schimmel die zwemmerseczeem kan veroorzaken. 

Hoe moet je zinkpyrithionshampoo gebruiken?

Kijk voor gebruik altijd goed op de verpakking of bijsluiter voor de juiste dosering. Masseer de shampoo goed in op het haar en laat het vijf minuten inwerken. Spoel het daarna goed uit. 

Was het haar minstens twee keer per week met deze shampoo. Het duurt meestal een aantal weken voor je een gewenst resultaat ziet. Na twee weken kun je al minder schilfers en jeuk verwachten. 

Waar kun je anti-roosshampoo met zinkpyrithion kopen?

Je kunt anti-roos shampoo met zinkpyrithion kopen in verschillende drogisterijen en natuurwinkels. Je moet hier wel goed naar zoeken. Online shampoo met zinkpyrhition kopen is daardoor makkelijk. Zoek naar shampoo met zinkpyrithion of bekijk het aanbod van Apotheek Online.