Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Gladde en egale benen: we nemen ze voor lief. Het kan echter gebeuren dat er in de loop van jaren spataders ontstaan. Dat vinden meestal vrouwen vaak erg vervelend, vooral wanneer de temperaturen oplopen en we de benen eigenlijk wat zon gunnen. Hoe komen we van die spataders af? Operaties? Zo ver is het gelukkig nog niet. Je kunt spataders namelijk verminderen door middel van een zalf. Lees verder!

Wat zijn spataders?

Spataders zijn uitgezette aders. De wanden van de aders zijn hierbij verzwakt. De kleppen, die in onze aders aanwezig zijn om het bloed naar ons hart te sturen, hebben het daarbij deels begeven. 

Je herkent spataders vrij snel omdat ze hoger op de huid liggen. Ze zijn dus daadwerkelijk zichtbaar. Eén op de vier mensen heeft last van spataderen; vrouwen wat vaker dan mannen.

Wat zijn de gevolgen van spataders?

Spataders kunnen vervelende gevolgen hebben. Het bloed wordt minder goed en in de tegengestelde richting naar het hart gepompt. Dat kan ervoor zorgen dat er vocht uit de aders lekt. Het gevolg dáárvan: zware en opgezette benen, het uitzetten van de aders en het vormen van klontjes in het bloed. 

Deze aders kunnen bovendien een kriebelig gevoel geven of zorgen voor pijnscheuten en kramp in de nacht. De mate daarvan hangt af van waar sprake van is: kleine, opgezette bloedvaatjes of grotere opgezwollen vaten die als knobbels zichtbaar zijn.

Hoe behandel ik spataders?

Je hebt meerdere opties wanneer je spataders wilt verwijderen. Sclerotherapie is er een voorbeeld van, waarbij er een stof in de aders wordt gespoten. Dit zorgt ervoor dat deze worden afgesloten, waarna het bloed een andere weg aflegt.

Endoveneuze laserbehandelingen kunnen worden gebruikt om de spataders dicht te laseren. In ernstige gevallen kunnen de aders worden verwijderd – het zogenoemde stripping. Lees hier meer over de overige behandelmethoden van spataderen.

Spataderscrème

Maar niet getreurd: zo ver is het nog niet. Je kunt zelf heel veel doen om spataders of de eerste symptomen hiervan tegen te gaan. 

We kennen namelijk een aantal zalfjes die helpen bij het tegengaan en verminderen van pijn. Remescar Spataderen Crème bijvoorbeeld, te vinden op onze website. Deze crème is speciaal ontwikkeld om oppervlakkige spataderen te voorkomen en te behandelen. Het beschermt de huid tegen schadelijke factoren van buitenaf en voorkomt schade aan de bloedvaten.

Eenvoudige maatregelen

Door genoeg te bewegen, niet te lang stil te zitten en regelmatig even op de tenen te staan voorkom je bovendien dat de spataders erger worden. Overgewicht speelt ook een belangrijke rol in het ontstaan van spataders. Probeer waar mogelijk wat af te vallen – op een gezonde en verantwoorde manier.