Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Het verliezen van haar is heel normaal: iedereen heeft er last van. Je verliest elke dag tot wel honderd haren, maar ze groeien meestal ook weer terug. We spreken pas van haaruitval als je lichaam de verloren haren niet meer aanvult. Dit gebeurt meestal als je ouder wordt, maar het kan ook andere oorzaken hebben. Erfelijkheid, stress en hormoonwisselingen, bijvoorbeeld. Supplementen voor haaruitval gaan dit tegen.

Goede supplementen tegen haaruitval bevatten vitamines, zuren en mineralen die haaruitval verminderen en haargroei stimuleren. Ben je op zoek naar een supplement tegen haaruitval? Onthoud dan dat het altijd belangrijk is om te kijken wat de precieze ingrediënten zijn.

Welke vitamines en mineralen helpen bij haaruitval?

Sommige mineralen en vitamines gaan haaruitval tegen. We kennen veel soorten supplementen tegen haaruitval, maar een goed supplement moet minstens een aantal van dit soort mineralen en vitamines bevatten. Voorbeelden van werkzame bestanddelen, zijn:

 • Foliumzuur
 • Jodium
 • Vitamine A
 • Vitamine B7 (Biotine)
 • Vitamine B12
 • Vitamine C
 • Vitamine D en zink
 • Vitamine E

Foliumzuur

Dit zuur draagt bij aan een gezonde celgroei, dus ook aan de cellen in je haarzakjes.

Jodium

De schildklier maakt hormonen bij die de haargroei simuleren – en je schildklier heeft baat bij jodium. Het zorgt ervoor dat deze niet te snel of te traag werkt.

Vitamine A

Deze vitamine is één van de belangrijkste bij haaruitval. Het helpt je om haar te ontwikkelen en te behouden. Het stimuleert ook de talgproductie, waardoor je hoofdhuid en haar gehydrateerd blijven. 

Vitamine B7 (Biotine)

Biotine speelt een belangrijke rol in de aanmaak van huid, nagels en haar. Een onderzoek onder vrouwen met haaruitval liet zien dat 38% een vitamine B7-tekort had.

Vitamine B12

Je haargroei wordt gestimuleerd door vitamine B12. Deze vitamine speelt namelijk een belangrijke rol bij celdeling in je haarzakjes.

Vitamine C

Deze vitamine gaat de veroudering van haar tegen. Het helpt je lichaam ijzer op te nemen. Een ijzertekort is een grote oorzaak van haaruitval.

Vitamine D en zink

We zien een verband tussen vitamine D, zink en alopecia areata: een vorm van haaruitval bij vrouwen die kale plekken veroorzaakt. Vitamine D en zink zijn zodoende belangrijke bestanddelen.

Vitamine E

Vitamine E is een sterke antioxidant die de haargroei stimuleert.

Overige bestanddelen

Goede supplementen bevatten, naast de genoemde bestanddelen, mogelijk ook het volgende:

 • Niacine – vitamine B3
 • Riboflavine – vitamine B2
 • Selenium
 • Silicium
 • Vitamine B5 – panthotheenzuur

Waar moet je op letten bij supplementen voor haaruitval?

Voedingssupplementen komen voor in vele soorten en maten. Sommige producten hebben een betere samenstelling dan andere varianten. Het is daarom altijd belangrijk om goed naar de ingrediënten te kijken en er zeker van te zijn dat er voldoende van het bestanddeel in zit.

Let er ook op dat de werkzame bestanddelen ook de enige ingrediënten zijn. Supplementen met veel toevoegingen werken over het algemeen niet zo goed als ze zouden moeten.

Waar kun je haaruitvalsupplementen kopen?

Je kunt ze makkelijk online bestellen bij verschillende aanbieders van voedingssupplementen, zoals Apotheek Online. Ga je liever naar een winkel? Loop dan even langs bij een natuur- of reformwinkel of drogist.