Rogaine (Minoxidil)

Haarproblemen komen meestal pas op latere leeftijd voor – en dan met name bij de mannen. Het kan echter ook al eerder beginnen. Haaruitval wordt vaak als storend ervaren, zeker bij jongere mensen. Dunner wordend haar, kale plekken en haaruitval zijn voor veel mensen een grote bron van onzekerheid. Het kan dan slim zijn om gebruik te maken van Rogaine: tot nu toe de best presenterende behandeling op het gebied van haargroeiproducten. We vertellen je hieronder meer over Rogaine. 

Wat is Rogaine?

Als je je haar verliest, heb je misschien al gehoord van minoxidil, ook wel bekend als Rogaine. Rogaine is een populaire haaruitvalbehandeling, goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Het kan helpen bij de behandeling van mannelijke en vrouwelijke kaalheid, maar niet bij iedereen. Het werkt namelijk alleen voor bepaalde soorten kaalheid en alleen als je de toepassing ervan bijhoudt.

Slaat Rogaine aan? Dan krijg je waarschijnlijk niet al het haar dat je hebt verloren meteen terug. Het kan namelijk tot vier maanden duren voordat je daadwerkelijk resultaat ziet. Je moet Rogaine bovendien voor onbepaalde tijd gebruiken om eventuele hergroei te behouden.

Hoe werkt Rogaine?

Rogaine wordt beschouwd als een vaatverwijdend middel; een middel om bloedvaten te verwijden). Minoxidil is het actieve ingrediënt in Rogaine en heeft een stimulerend effect op de haargroei. 

Minoxidil is een plaatselijk haargroeimiddel. Het verbetert de bloedtoevoer naar de haarzakjes, waardoor de haren langer en beter groeien. Er wordt aangenomen dat het werkt door de haarzakjes gedeeltelijk te vergroten en de groeifase van het haar te verlengen. Met meer follikels in de groeifase zie je meer haardekking op je hoofdhuid. 

Bij wie werkt Rogaine het beste?

Rogaine werkt het beste bij mensen met erfelijk haarverlies op de top van de hoofdhuid. Dat is bij mannen het gebied aan de achterkant van het hoofd, net onder de kruin. Het gaat bij vrouwen om algemeen dunner wordend haar op de bovenkant van de hoofdhuid.

Rogaine is daarnaast effectief voor mensen die het beginnen te gebruiken bij de eerste tekenen van haaruitval. Het werkt niet voor mensen die al helemaal kaal zijn.

Minoxidil voor vrouwen

Dit medicijn werkt niet alleen voor mannen, maar kan ook gebruikt worden door vrouwen. Het wordt alleen niet aanbevolen voor vrouwen die borstvoeding geven of zwanger zijn. 

Minoxidil 5% is geschikt voor mannen met erfelijk haaruitval. Voor vrouwen adviseren wij het gebruik van Linn Minoxidil 2%.

Waar kan ik Rogaine kopen?

Minoxidil is sinds 1980 internationaal op de markt. Je kunt dus minoxidil kopen in Nederland. Het is zonder recept verkrijgbaar op Apotheek Online. 

We onderscheiden verschillende producten die het haargroeimiddel minoxidil bevatten. Je kunt minoxidil kopen in de vorm van vloeistof of een foam.

Rogaine heeft zijn producten daarnaast afgestemd op mannen of vrouwen. Kijk voor uitgebreide informatie over dit middel en de producten op de site van Rogaine.