Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Rimpels: je ontkomt er helaas niet aan. We krijgen er allemaal vroeg of laat mee te maken. Ze zijn helaas één van de eerste zichtbare tekenen van ouder worden. En hoewel we bij rimpels vaak denken aan iets waar oudere mensen zich vooral druk over maken, zijn de eerste tekenen van veroudering al merkbaar zodra we twintig jaar oud worden. Ben je van de schrik bekomen? Lees dan snel verder!

Ons lichaam maakt zelf voortdurend collageen aan. Collageen is een lichaamseigen eiwit, dat je gewrichten soepel houdt en je huid elastisch. Het helpt ook een handje met de algemene gezondheid van je botten, tanden, nagels en haar.

Hoe ontstaan rimpels?

Dit werkt allemaal in een goede balans met je lichaam, maar zodra je ouder wordt (lees: ongeveer vanaf je twintigste) maakt je lichaam steeds minder collageen aan. Hoe minder collageen er in je huid zit, hoe minder elastisch je huid wordt. Je huid springt niet meer terug in vorm en je krijgt de eerste rimpels.

Kan ik iets doen tegen rimpels?

Helaas kunnen we rimpels niet voorkomen of verhelpen, maar je kunt genoeg dingen doen om je huid zo jong en elastisch mogelijk houden. Rimpels blijven dan zo lang mogelijk weg, totdat de huid op oudere leeftijd alsnog gaat rimpelen.

Maar wees niet getreurd: zelfs als je al rimpels hebt zijn er genoeg middeltjes om ze minder zichtbaar te maken.

Hoe werkt een middel tegen rimpels?

Er zijn veel crèmes voor rimpels, maar ook gels en serums op de markt. Het werkzame bestanddeel in een crème tegen rimpels is collageen. Anti-rimpelcrème werkt door de huid een collageenboost te geven precies daar waar het nodig is. Daardoor kun je met crème rimpels op je voorhoofd, de bovenlip en rondom de ogen behandelen.

Sommige crèmes tegen rimpels bevatten het bestanddeel hyaluronzuur. Deze stof is natuurlijk en wordt aangemaakt door je lichaam. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat de huid plaatselijk meer vocht vasthoudt. Crèmes tegen rimpels die hyaluronzuur bevatten, geven vaak in enkele minuten minder zichtbare rimpels.

Rimpels verwijderen met crème is niet mogelijk, maar de beste anti-rimpelcrèmes bevatten een combinatie van collageen, hyaluronzuur en vitamine C. Volgens veel deskundigen is dit de ideale combinatie om rimpels zichtbaar te verminderen.

Welke crème werkt het beste tegen rimpels?

Omdat ouder worden en de onvermijdelijke zichtbare tekenen daarvan vaak ongewenst zijn, is er een overvloed van verschillende middelen tegen rimpels, wallen onder de ogen en kraaienpootjes verkrijgbaar. Sommige crèmes zijn gespecialiseerd in de rijpe huid met bestaande rimpels. Andere crèmes tegen rimpels zijn meer geschikt voor twintigers en dertigers die de huid jong willen houden en rimpels willen voorkomen.

Wij hebben veel producten getest en hebben de beste anti-rimpelcrèmes van 2021 op een rijtje gezet.