Remescar Spataderen Crème

Oppervlakkige spataderen zijn niet hetzelfde als spataderen, maar ze zijn vergelijkbaar. Een oppervlakkige spatader is veel kleiner in diameter dan een normale spatader. Het zijn kleine bloedvaatjes die verwijd zijn. Ze zitten net onder het huidoppervlak en zijn te herkennen aan paarse, blauwe of rode lijnen.

Het goede nieuws is dat oppervlakkige spataderen totaal geen risico voor je gezondheid vormen. Ze kunnen helaas wél slecht voor je zelfvertrouwen zijn, wanneer ze makkelijk zichtbaar zijn of wanneer je ze zelf lelijk vindt. Je kunt gelukkig met Remescar spataders verminderen. Lees snel verder.

Hoe ontstaan oppervlakkige spataderen?

Spataderen komen vaak voor en zijn iets waar de meeste mensen op een gegeven moment in hun leven mee te maken krijgen. Ze komen vooral voor op je dijen, kuiten en enkels, maar kunnen ook op andere plekken in het lichaam voorkomen, zoals de schaamstreek en de onderbuik.

Gezonde aderen vervoeren bloed naar je hart met behulp van klepjes. Deze klepjes zorgen ervoor dat bloed niet terug kan stromen. Het bloed stroomt dus in één richting. Spiertjes rondom de bloedvaten zorgen ervoor dat ze kunnen samentrekken om te bloedstroom te helpen. Problemen met de spiertjes en kleppen zorgen ervoor dat het bloed terug in de ader begint te stromen. De ader zwelt op en vormt zich in een kronkel. Zodra dit gebeurt, zie je de paarse kronkelige aderen onder je huid. Als dit op kleinere schaal voorkomt, spreken we van oppervlakkige spataderen.

Bij wie komen oppervlakkige spataderen voor?

Iedereen kan oppervlakkige spataderen krijgen, maar vrouwen hebben twee keer zoveel kans op spataderen dan mannen. Het komt vaker voor bij mensen die voor hun werk een lange tijd moeten staan, zoals verplegers, leraren en kappers. Andere factoren die kunnen bijdragen aan spataderen zijn ouderdom, overgewicht (obesitas), zwangerschap, operaties of ander trauma aan de benen. 

Oppervlakkige spataderen kunnen ook door genetische aanleg komen. In Nederland krijgt ongeveer 25% van de bevolking spataderen.

Wat kun je tegen (oppervlakkige) spataderen doen?

Spataderen geven over het algemeen geen klachten, maar als je klachten krijgt is het meestal jeuk rondom de spatader, zware vermoeide benen, benen die zeer doen of krampen. Je kunt met spataderen naar de huisarts, die je na onderzoek kan doorverwijzen voor een medische behandeling. 

Medische behandelingen bestaan uit het dragen van elastische kousen, het dichtspuiten van de spatader met schuim, een chirurgische ingreep waarbij de spatader wordt verwijderd of het verhitten van grote spataderen. Deze ingrepen kunnen ingrijpend zijn en hebben tijd nodig om van te genezen. 

Oppervlakkige spataderen kunnen behandeld worden met een speciale crème. Je kunt met de hulp van Remescar spataders verminderen, met een nieuw ontwikkelde crème: Remescar Spataderen.

Remescar Spataderen Crème

Remescar Spataderen Crème is speciaal ontwikkeld om oppervlakkige spataderen te voorkomen en te behandelen. Na het aanbrengen vormt Remescar Spataderen crème een afsluitende laag over de huid die langdurig is en de huid laat ademen. Met deze laag behandelt de crème van Remescar spataders door de huid te beschermen tegen schadelijke factoren van buitenaf. Het voorkomt zo ook schade aan de bloedvaten.

Door het voorkomen van het vormen van nieuwe bloedvaatjes en het verbeteren van de microcirculatie, helpt Remescar spataders te verminderen. Remescar Spataderen vermindert de rode kleur van de spataderen en maakt ze dus minder zichtbaar.