Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Active Filters: Clear Filters

Als je op zoek bent naar een goede nachtcrème, is het belangrijk om te weten wat voor jouw huid werkt. Je vraagt je misschien af waarom je een aparte dag- en een nachtcrème moet gebruiken – in plaats van gewoon één gezichtscrème. Dat en meer leggen we je hieronder uit.

Je huid veroudert, naarmate je ouder wordt, op een natuurlijke wijze. Blootstelling aan de zon en andere, externe factoren kunnen de zichtbare veroudering echter versnellen. Het kan daardoor zo zijn dat je fijne lijntjes in je gezicht ontdekt – of rimpels en hangende oogleden. Je huid is waarschijnlijk ook sneller droog, omdat vocht sneller ontsnapt dan voorheen. Een voedende nachtcrème kan je helpen dit soort situaties te verbeteren.

Wat is het verschil tussen dagcrème en nachtcrème?

Het is een veelgestelde vraag: waarom heb je een aparte dagcrème en nachtcrème nodig? Wat is het verschil? Dat zit ‘m in het volgende.

Een dagcrème is een lichte crème die je niet voelt en snel intrekt. Het heeft vaak een uv-bescherming factor 15 of hoger – om je huid te beschermen tegen de zon. Dagcrème bevat vitamine C om de huid te laten stralen en je pigment een egale gloed te geven.

Een nachtcrème heeft andere werkzame bestanddelen dan een dagcrème, zodat ze dag en nacht samenwerken. Een voedende nachtcrème is vaak dikker en bevat bestanddelen die hydrateren en je beschadigde huid herstellen. Een goede nachtcrème rijk aan werkzame bestanddelen werkt hard om je huid gezond te houden – terwijl je slaapt!

Wat zit er in een goede nachtcrème?

Bekende merken of prijzen hebben weinig te maken met goede nachtcrèmes, maar de werkzame ingrediënten des te meer. Heb je een nachtcrème voor droge of vette huid nodig? Ben je op zoek naar een anti-aging nachtcrème of een nachtcrème tegen puistjes en acne? En heb je een gevoelige huid? Let dan op de volgende bestanddelen die je vindt in de meeste, goede nachtcrèmes.

Retinol

Retinol is een retinoïde, oftewel een vorm van vitamine A. Het helpt de zichtbare tekenen van ouder worden te verminderen, zoals fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekjes. Het zorgt ook voor een stevigere, gladdere en egale huid.

Alfa- en beta-hydroxyzuur

Deze bestanddelen komen uit fruit. Ze helpen een grauwe huid weer te laten stralen. De hydroxyzuren geven je huid ook een hele lichte scrub, zodat je nachtcrème in de diepere lagen van je huid werkt.

Hyaluronzuur

In je huid heeft hyaluronzuur de eigenschap dat het vocht aantrekt en vasthoudt. Het maakt je huid lekker stevig, waardoor fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar worden.

Vitamine E

Vitamine E is een belangrijk anti-oxidant. Het houdt je huid gehydrateerd en verbetert je natuurlijke huideigenschappen.

Resveratrol

Dit is ook een anti-oxidant, welke ervoor zorgt dat de effecten van stress op je huid verminderd worden.

Ceramiden

Deze eiwitten beschermen de buitenste huidlaag. Ceramiden houden vocht vast en beschermen je huid tegen schadelijke stoffen van buitenaf.

Glycerine

De vochtinbrengende stof glycerine draagt bij aan het repareren van beschadigde huid.

Welke nachtcrème moet ik kopen?

Het duurt een tijdje voordat je de perfecte nachtcrème voor jou hebt gevonden. Probeer daarom eerst wat crèmes uit. Vaak kun je eerst een tester proberen voordat je de pot opent. 

Wij hebben in ieder geval de beste nachtcrème voor mannen en vrouwen van 2021 voor je gevonden. Remescar heeft daarnaast vaak een goede nachtcrème aanbieding online staan: misschien de moeite waard om te checken.