MSM-shampoo

Je hebt vast weleens van MSM gehoord. De schappen bij de drogist staan tenslotte vol van producten die MSM bevatten. MSM-shampoo is hier een goed voorbeeld van.

Wat is MSM?

Veel verzorgingsproducten hebben MSM als actief bestanddeel: een zwavel dat essentieel is voor nogal wat processen in je lichaam. Een belangrijk goedje, want zonder zwavel werkt je lichaam niet zoals het zou moeten. MSM is de laatste tijd dan ook overal te vinden. Het heeft een grote schare tevreden gebruikers, die zéér enthousiast zijn over de werking.

MSM staat voor methylsulfonylmethaan. Je vindt dit zwavel over op de aarde en in alles wat leeft, zoals bomen, planten, dieren, mensen en algen. MSM is oplosbaar in water en wordt dus goed en snel door je lichaam opgenomen. Je krijgt kleine hoeveelheden MSM binnen wanneer je vers fruit en groenten eet, maar veel ervan gaat verloren zodra je je voedsel kookt. 

Waar is shampoo met MSM goed voor?

MSM kan bij veel lichamelijke klachten helpen. Heb je last van spier- en gewrichtspijn – of wil je je lage weerstand verbeteren? Neem dan MSM-poeder. Geeft je haar of hoofdhuid je problemen? Dan is MSM-shampoo de juiste vorm voor jou.

Shampoo met MSM werkt verzachtend bij een gevoelige, droge of jeukende hoofdhuid. De meeste soorten shampoo met MSM werken ook prima tegen roos. 

Je vindt in MSM-shampoo vaak verzorgende etherische oliën, zoals rozemarijn, tea tree, eucalyptus, menthol of lavendel. Het hoofdingrediënt is natuurlijk MSM, wat je hoofdhuid zeer goed verzorgt en beschermt.

MSM shampoo werkt…

  • …bij roos;
  • …verzachtend voor je droge, rode, gevoelige hoofdhuid;
  • …bij problemen met haargroei als gevolg van een droge huid;
  • …voor een goede flora op je hoofdhuid;
  • …bij het verminderen van haaruitval.

Hoe gebruik je shampoo met MSM?

Schud de fles eerst goed. Maak je haar nat en masseer een kleine hoeveelheid zachtjes in. Laat de shampoo een paar minuten zijn werk doen en spoel het vervolgens grondig uit. 

Wil je zacht en soepel haar? Dan kun je ook MSM-crèmespoeling gebruiken.

Wil je deze shampoo dagelijks gebruiken? Dan is dat geen probleem. Shampoo met MSM is prima elke dag te gebruiken. Het is onnodig te melden dat MSM-shampoo je haar ook gewoon goed schoonmaakt, zoals een reguliere shampoo.

Waar kun je shampoo met MSM kopen?

Wil je deze shampoo kopen? Dan hoef je echt niet lang te zoeken, want het is erg populair. Shampoo met MSM is bij de meeste drogisten verkrijgbaar, maar je ziet het soms ook bij de supermarkt in de schappen liggen. 

Bestel je liever online, dan vind je een groot aantal webshops die MSM-producten, inclusief shampoo, verkopen. Apotheek Online is hier een goed voorbeeld van.