MSM-poeder

MSM is tegenwoordig razend populair als het gaat om voedingssupplementen. Je ziet het ook in allerlei verzorgingsproducten, zoals MSM-crème, MSM-lotion en MSM-shampoo. Wil je het gebruiken? Dan is MSM-poeder de juiste keuze. Het gebruik van MSM-poeder zorgt er namelijk voor dat de goede eigenschappen van MSM van binnenuit werken. Het wordt snel door je lichaam opgenomen, zodat het meerdere klachten tegelijk kan aanpakken.

MSM-poeder bevat methylsulfonylmethaan. Dit is een soort zwavel dat essentieel is voor een aantal belangrijke processen in je lichaam. Je lichaam functioneert minder goed zonder dit zwavel – of als je een zwaveltekort hebt. In dat geval kun je MSM-tabletten kopen om je tekort te compenseren en je klachten te verlichten. 

Wat is MSM?

MSM is een soort zwavel dat makkelijk in water oplost. Je vindt het overal op aarde; in alles wat leeft. Denk bijvoorbeeld aan planten, bomen, mensen, dieren, bloemen en algen. 

Eet je vaak vers fruit en groenten? Dan krijg je kleine hoeveelheden binnen. Helaas gaat veel MSM verloren wanneer we ons eten koken. Langdurig te weinig zwavel binnenkrijgen kan lijden tot een zwaveltekort in je lichaam. Een MSM-supplement biedt dan verbetering.

Hoe herken je een zwaveltekort?

Heb je last van bepaalde klachten? Dan kan dat indirect worden veroorzaakt door een zwaveltekort. Een zwaveltekort komt niet vaak voor, maar langdurig onvoldoende zwavel innemen leidt tot een tekort. Op oudere leeftijd krijg je ook steeds minder zwavel binnen. 

De volgende klachten kunnen een teken zijn van een tekort aan zwavel, maar ze worden niet altijd direct verbonden aan dit tekort:

 • Een zeer droge huid, ondanks hydratatie;
 • Wondjes die slecht of langzaam genezen;
 • Een rimpelige huid – of jeukende littekens;
 • Makkelijk brekende nagels;
 • Breekbaar haar en haaruitval;
 • Pijn in spieren en gewrichten.

Waar is MSM-poeder goed voor?

MSM-poeder werkt voor een groot aantal lichamelijke problemen als je het als voedingssupplement neemt. Zwavel is belangrijk voor het goed functioneren van je spieren en gewrichten. MSM wordt dan ook vaak genomen door mensen die last hebben van reumatische problemen. Je lichaam neemt MSM-poeder snel op, omdat MSM in water oplosbaar is.

Gebruik je MSM-poeder? Dan werkt het van binnenuit, terwijl een MSM-crème meer plaatselijk –hoewel diep – in de huid werkt. 

Dit zijn alle gezondheidsvoordelen van MSM-poeder:

 • Het helpt je lichaamsweefsel afvalstoffen af te voeren;
 • Het heeft een reinigende werking op je urinewegen en blaas;
 • Het helpt je bloedcirculatie;
 • Het helpt bij het verhogen van je weerstand;
 • Het helpt bij het bestrijden van ouderdomsverschijnselen, zoals rimpels en huidbeschadigingen;
 • Het helpt bij haaruitval.

Kan ik met MSM-poeder haargroei stimuleren?

Met MSN-poeder haargroei stimuleren is eveneens een optie. MSM-poeder is daarmee een echte alleskunner.

Is dit poeder iets voor bij het sporten?

Doe je veel aan sport? Dan kan MSM-poeder wat voor jou zijn. Het heeft een positief effect op het uithoudingsvermogen en de flexibiliteit van je spieren. Het herstelt je spieren bovendien sneller. Handig als je te fanatiek bent geweest of nét een kilometer te lang hebt hardgelopen!