Locoid-shampoo

Extreme jeuk door eczeem of een andere huidaandoening kan zeer vervelend zijn. Het doet vaak pijn en veel krabben zorgt voor beschadigde huid. Het kan je ook erg onzeker maken. Gelukkig zijn er veel verschillende middeltjes die je kunnen helpen tegen deze huidaandoeningen. Locoid-shampoo is hier een goed voorbeeld van.

Veel middeltjes tegen huidaandoeningen zijn vaak verzachtend en zorgen niet per se voor een oplossing. Locoid Scalp Lotion-shampoo is ontstekingsremmend en zorgt daardoor wél voor een oplossing. Het is zeer geschikt om te gebruiken op je hoofdhuid.

Wat is Locoid-shampoo?

Locoid-shampoo is een kleurloos middeltje. Je kunt het smeren op je hoofdhuid als je last hebt van huidaandoeningen, zoals eczeem. Het is bruikbaar bij oppervlakkige huidaandoeningen, maar ook wanneer je zeer veel haar op je hoofdhuid hebt. 

De werkzame stof in Locoid-middelen is hydrocortisonbutyraat. Locoid-shampoo remt hiermee ontstekingen, vermindert schilfers en zwellingen én zorgt ervoor dat de jeuk een stuk minder wordt. 

Hoe werkt Locoid-shampoo?

Je moet Locoid Scalp Lotion-shampoo aanbrengen op je huid – en dus op je hoofdhuid. Je kunt het middel één tot drie keer per dag gebruiken, behalve als je arts iets anders aanraadt. 

Let op: bijwerkingen zijn mogelijk als je de Locoid-shampoo teveel gebruikt. Je wilt je hoofdhuid niet nog verder irriteren wanneer je al last hebt van huidaandoeningen. Weet je niet zeker hoe je dit middel goed moet gebruiken? Raadpleeg dan altijd een arts of apotheker.

Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Vraag vóór gebruik van Locoid-shampoo aan een arts of je deze shampoo veilig kunt gebruiken. 

Wat zijn de bijwerkingen van Locoid Scalp Lotion-shampoo?

We kennen gelukkig maar weinig bijwerkingen die opduiken tijdens het gebruik van Locoid-shampoo. Je kunt wél te maken krijgen met verkleuring van de huid wanneer je het middel te vaak gebruikt. Het is ook mogelijk dat je last krijgt van een jeukend gevoel op de huid.

Merk je dat je na het gebruik van dit middel een allergische reactie krijgt? Of weet je dat je allergisch bent voor één van de bestanddelen? Gebruik Locoid-shampoo dan niet (meer). 

Waarvoor kun je deze shampoo niet gebruiken?

Je kunt Locoid Scalp Lotion-shampoo niet gebruiken voor het behandelen puistjes, pukkels, wondjes of een open huid. Dit kan zorgen voor méér huidproblemen. 

Waar kun je Locoid-shampoo kopen?

Locoid-shampoo is alleen verkrijgbaar op recept van je arts bij de apotheek. Het middeltje is niet online verkrijgbaar of in een drogisterij te koop. Vraag je apotheek ook direct naar de beste manier om Locoid-shampoo te gebruiken.

Hoe kun je andere huidaandoeningen behandelen?

Locoid-shampoo is specifiek gemaakt voor huidaandoeningen voor de hoofdhuid. Je kunt natuurlijk ook last hebben van huidproblemen op andere plekken op je lichaam – wat net zo vervelend is. Lees hier meer voor het behandelen van eczeem, acne, gordelroos en donkere plekken op de huid.