Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Active Filters: Clear Filters

Naarmate we ouder worden, krijgen we steeds meer fijne lijntjes en rimpels in ons gezicht. Vooral de dunne huid rondom de ogen verandert met leeftijd: je krijgt wallen, donkere kringen om de ogen, hangende oogleden en kraaienpootjes, de rimpels in de buitenste ooghoeken. Soms worden deze rimpels ook wel lachrimpels of lachlijntjes genoemd. Hoewel dat vriendelijker klinkt, het blijven tekenen van ouderdom en iets wat we zo lang mogelijk willen vermijden. Hoe krijgen we kraaienpootjes en hoe kunnen we kraaienpootjes behandelen? 

Rimpels worden verdeeld in twee soorten: dynamische en statische lijntjes. Dynamische lijnen zie je vaak bij een samentrekking van spieren, terwijl statische lijnen rimpels zijn die ontstaan zonder beweging. Als je lacht, trekken de spieren in je gezicht en rondom je ogen samen, waardoor lijntjes ontstaan. 

Wat zijn kraaienpootjes?

Kraaienpootjes zijn dus in principe dynamische rimpels. Hoe ouder je wordt, hoe minder elastisch de huid wordt en zich kan herstellen van deze lijntjes, waardoor ze statisch worden en dus continu zichtbaar zijn. 

Kun je kraaienpootjes voorkomen?

Hoewel kraaienpootjes uiteindelijk onvermijdelijk zijn, zijn er manieren om kraaienpootjes zo lang mogelijk te voorkomen. Kleine veranderingen in je levenswijze kunnen een enorm verschil maken.

Frons minder

Gezichtsuitdrukkingen zijn essentieel in het dagelijkse communiceren met andere mensen, maar overmatig knijpen met de ogen of fronsen kunnen leiden tot kraaienpootjes. Doe regelmatig een oogtest, want misschien is er een probleem met je ogen waardoor je vaker fronst. Ook als je in een zonnig klimaat woont, of vaak op vakantie gaat, is het belangrijk dat je een goede zonnebril draagt. 

Eet en drink gezond

Een voedzaam en gevarieerd dieet kan de conditie van je huid enorm verbeteren en het natuurlijke herstel van huidcellen versnellen. Eet genoeg antioxidanten – vitamine A, C en E – en zo min mogelijk suikers en ongezonde vetten. 

Het belangrijkste in het tegengaan van rimpels, is de makkelijkste remedie: drink voldoende water. Zes grote glazen per dag hydrateert je lichaam en huid en helpt zo rimpels en kraaienpootjes voorkomen.

Drink en rook niet

Tabak en overmatig drinken verouderen de huid aanzienlijk. Stop met roken voordat je investeert in dure cosmetica tegen rimpels, want ze hebben dan geen effect. Alcohol is, net als koffie, indirect verantwoordelijk voor rimpels, omdat ze vochtafdrijvend zijn. Als je koffie of alcohol drinkt, probeer dan te compenseren door meer water te drinken.

Slaap genoeg

Voldoende slaap is een van de meest effectieve manieren om bij te komen van stress. Diepe slaap verlaagt de productie van cortisol, een stresshormoon dat tot diabetes, obesitas en verlies van collageen kan leiden. Je hebt zes tot acht uur diepe slaap per nacht nodig.

Hoe kan ik kraaienpootjes behandelen?

Er zijn veel producten op de markt voor de behandeling van kraaienpootjes. De kraaienpootjescrèmes van Remescar zijn erg populair en hebben goede reviews van mensen die goede resultaten hebben geboekt. 

De Instant Rimpel Corrector geeft bijvoorbeeld meteen resultaat. Je brengt de kraaienpootjescrème aan rondom je ogen en na slechts enkele minuten heb je een zichtbaar resultaat. Het effect blijft tot tien uur zichtbaar. 

Ook het dagelijks behandelen van kraaienpootjes is belangrijk. Gebruik elke ochtend een hydraterende oogcrème en elke avond een herstellende oogcrème voor de juiste behandeling van kraaienpootjes op de lange termijn.