Keratineshampoo

Ben jij in de ochtend uren bezig om je haar te kammen en te stijlen en ben je daar inmiddels wel een beetje klaar mee? Mensen die keratineshampoo of keratinebehandelingen voor hun haar gebruiken, zeggen dat dit zorgt voor beter behandelbaar haar. Wie wil dat nou niet?

De term keratine hoor je wellicht weleens voorbij komen, maar het is niet altijd duidelijk wat het precies inhoudt. Keratine is een natuurlijke proteïne die te vinden is in je haar, je huid, je nagels en zelfs je organen. Het is een fundamentele stof en door je haar daarmee te behandelen, kun je de kwaliteit herstellen en sterker maken. 

Wat is keratineshampoo?

De effecten van shampoo met keratine variëren per persoon. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gezondheid van je haar, de dikte van je haar en het type keratineshampoo dat je gebruikt. Je haar reageert misschien anders op de keratineshampoo van de supermarkt dan de shampoo van de kapper. Je haarwortels absorberen de stof in keratineshampoo. Dit zorgt uiteindelijk voor het herstel van het haar. 

Je kunt ook een uitgebreide keratinebehandeling krijgen bij de kapper. Dit heeft een sterker effect op je haar dan shampoo en gaat langer mee. Hoewel dit vele gezondheidsvoordelen heeft voor je haar, heeft het ook een negatief effect. De meeste keratinebehandelingen bevatten namelijk de stof formaldehyde die gevaarlijk is voor je gezondheid als je hier teveel aan wordt blootgesteld. Keratineshampoo heeft dit gevaar niet en heeft daarom misschien de voorkeur boven een keratinebehandeling. 

Wat zijn de effecten van keratineshampoo op je haar?

Heb jij pluizig haar dat niet te kammen is en dat altijd alle kanten opstaat? Dan weet jij ook dat dit voor veel frustratie zorgt en dat je hier het liefst een middeltje voor wil hebben. Een groot voordeel voor de meeste mensen is dan ook dat keratine shampoo zorgt voor beter behandelbaar haar.

Dat is niet het enige positieve effect van keratineshampoo. Uit een onderzoek uit 2013 blijkt dat keratine ervoor zorgt dat je haar sterker wordt. Het is dus ook een goede behandeling voor mensen met beschadigd haar of haaruitval. 

Verder maakt het je haar voller, glimmend en minder dof. Ook is het goed nieuws voor mensen die iedere dag met een stijltang aan de slag gaan. Door keratineshampoo is je haar een stukje steiler. Minder gebruik van een stijltang is gelijk gezonder voor je haar. Keratineshampoo is dan ook een goede optie voor mensen met krullend haar die af en toe hun krullen een beetje willen temmen om een nieuwe haarstijl uit te proberen. 

Keratineshampoo is verkrijgbaar bij drogisterijen, natuurwinkels en supermarkten, maar ook bij je eigen kapper.