Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Active Filters: Clear Filters

Het coronavirus overrompelde in 2020 de hele wereld en onderdompelde iedereen in een ware pandemie. Deze pandemie komt langzamerhand tot een einde, maar helaas is het nog steeds niet helemaal voorbij. Herbruikbare mondkapjes kunnen zodoende nog steeds handig zijn om achter de hand te houden.

Het grote voordeel van herbruikbare mondkapjes is dat je ze kunt blijven gebruiken. Je kunt de uitwasbare mondkapjes bewaren in een kast tot het moment dat je ze weer nodig hebt. Je hebt ze misschien niet meteen nodig, maar het kan nooit kwaad om mondkapjes achter de hand te hebben – voor het geval dat. 

Wat zijn uitwasbare mondkapjes?

Herbruikbare mondkapjes kun je meer dan één keer gebruiken. Ze zijn namelijk gemaakt van stof, zoals katoen. De herbruikbare mondkapjes kun je met de rest van je was in de wasmachine stoppen.

Draag jij het mondkapje op de juiste manier – dus over je neus, mond en kin? Goed zo. Je reduceert hiermee namelijk de kans op het besmetten van anderen met het coronavirus, een verkoudheid of andere virussen. 

Het mondmasker beschermt je bovendien tegen het aanraken van je eigen mond en neus met je handen. Je loopt zo minder de kans om een virus op te lopen. 

Waarvoor kun je uitwasbare mondkapjes gebruiken?

De maatregelen tegen het coronavirus zijn in Nederland grotendeels opgeheven, de pandemie lijkt tot een einde te komen en de nood voor mondmaskers neemt flink af. De mondkapjes zijn in sommige situaties echter alsnog nodig.

Ga je bijvoorbeeld binnenkort op vakantie? Hou er dan rekening mee dat je vakantieland nog wel een aantal maatregelen tegen het coronavirus hanteert. Het kan zo zijn dat je hier in openbare ruimtes alsnog een mondkapje op moet zetten.

Je moet ook vaak een mondkapje dragen in het openbaar vervoer, zoals het vliegtuig of de internationale trein. Het kan dan geen kwaad om een herbruikbaar mondkapje achter de hand te hebben.

Je kunt ook hebben van een verkoudheid, waardoor je de hele tijd aan het hoesten en snotteren bent. Het is ook dan slim om een mondkapje op te zetten. Uitwasbare mondkapjes helpen tegen de verspreiding van andere virussen, zoals een verkoudheid. 

Het is tot slot natuurlijk nog steeds mogelijk om corona te krijgen. Heb je symptomen? Draag dan een mondmasker om verdere verspreiding te voorkomen.

Wat zijn de voordelen van herbruikbare mondkapjes?

Herbruikbare mondkapjes hebben een aantal voordelen. Uitwasbare mondkapjes zijn bijvoorbeeld beter voor het milieu – in tegenstelling tot mondkapjes die je eenmalig kunt dragen. Uitwasbare mondkapjes zijn tenslotte geen plastic en gooi je niet zomaar weg. 

Uitwasbare mondkapjes zijn daarnaast vaak van een zachte stof gemaakt. Dit is comfortabel en zit lekker om je mond. Je krijgt zo minder last van acne of pukkels door de mondkapjes. Herbruikbare mondkapjes zorgen bovendien voor een stuk minder irritatie rond de mond en neus. 

Herbruikbare mondmaskers komen in verschillende maten en je kunt er een kopen die goed op jouw gezicht past. Ze zijn verkrijgbaar in zwart, maar ook in verschillende leuke kleuren en patronen. De mondkapjes zijn hierdoor ook nog eens leuk om te dragen en te combineren met een outfit.

Waar kun je herbruikbare mondkapjes kopen?

Uitwasbare mondkapjes zijn op veel verschillende plekken verkrijgbaar. Je kunt herbruikbare mondkapjes online kopen bij verschillende webshops, zoals Apotheek Online. Herbruikbare mondkapjes zijn ook verkrijgbaar in drogisterijen, natuurwinkels, kledingwinkels en soms in supermarkten.