Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Heb jij ontzettend last van dun haar? Of merk je dat er kale plekken ontstaan op jouw eens zo volle bos met haar? Dan is het begrijpelijk dat je op zoek bent naar een manier om je haar er dikker uit te laten zien. Haarvezels zijn een product om je hiermee te helpen.

Haarvezels zijn eigenijk een manier om je haar dikker te maken en daardoor ook wel te vergelijken met haarpoeder. Het is makkelijk te gebruiken product, maar niet iedereen is op de hoogte van hoe je haarvezels moet gebruiken. Scroll verder voor een uitleg.

Wat zijn haarvezels?

Haarvezels zijn in essentie make-up voor het haar. Heb je dunne of kale plekken op je hoofdhuid? Dan camoufleert dit cosmetische middel deze plekken. Daarnaast hechten de haarvezels zich aan de haren, waardoor het haar een dikkere en vollere uitstraling krijgt. Een goede oplossing voor mensen met dun haar die hun haar optisch voller willen laten lijken.

Sommige haarvezels bevatten keratine. Dit is een stof die je haar extra voeding geeft en er voor zorgt dat je haar beter te behandelen en te stylen is.

Haarvezels worden ook wel haarcamouflage of hair concealer genoemd. Ze blijven zitten totdat je je haar wast. Daarna kun je het weer opnieuw aanbrengen.

Je vindt haarvezels in verschillende natuurlijke kleuren. Het is verstandig de kleur te kopen die het dichtst bij je eigen haarkleur in de buurt komt. Is er geen kleur die écht overeenkomt met jouw natuurlijke haarkleur? Dan kun je ook twee kleuren door elkaar mixen, zodat het er beter uitziet.

Hoe gebruik ik haarvezels?

Haarvezels zijn gebruiksvriendelijk en kunnen door iedereen worden gebruikt. Begin met het drogen en stylen van je haar – zoals gebruikelijk. Schud of spray de haarvezels vervolgens op de gebieden waar het haar dunner is. Klop of schud zachtjes op je hoofd om de haarvezels te verdelen. Je kunt daarna nog je haar voorzichtig kammen of borstelen om de vezels nog wat meer te verdelen.

De haarvezels hechten zich door middel van statische elektriciteit aan bestaande haren. Zelfs hele dunne donshaartjes kunnen dikker worden door vezels. Het is geen probleem als je de vezels alleen op de hoofdhuid aanbrengt, maar vaak is dit wel minder mooi en natuurlijk. Verspreid het dus een beetje over de rest van je haar. Haarvezels hebben wel haar nodig om zich aan te hechten.

Waar kunnen haarvezels slecht tegen?

Water – net als vele andere haarstylingsproducten. Douchen, zwemmen of zelfs een heftige regenbui: ze zorgen ervoor dat haarvezels uit het haar spoelen.

Zijn haarvezels als poeder of spray verkrijgbaar?

Haarvezels zijn in verschillende vormen te krijgen. De poedervorm is het makkelijkst te gebruiken: deze breng je aan door middel van schudden. Wil je liever een spray? Dat kan ook: sprays zijn namelijk ook verkrijgbaar.

Waar kan ik haarvezels kopen?

Haarvezels niet vaak lastig verkrijgbaar bij normale drogisterijen, omdat het een wat specifieker product is. Je vindt ze wél bij kappers en haarspeciaalzaken. Deze bieden vezels aan in verschillende kleuren, merken en prijzen.

Haarvezels zijn ook online verkrijgbaar.