Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Komt je haar met grote plukken in je borstel terecht, begin je kale plekken te spotten of merk je gewoon dat je haar een stukje dunner wordt? Haaruitval is vaak vervelend en soms confronterend. Het liefst ga je op zoek naar een wondermiddel, maar dat is er vaak niet. Haaruitvalpillen zijn wellicht het middel waar je naar zoekt.

Het mag duidelijk zijn dat er geen magisch middel bestaat dat binnen de kortste keren je haar terug laat groeien. Er zijn gelukkig wél vele shampoos voor gezonder haar, vitamines om te algemene gezondheid te verbeteren én pillen tegen haaruitval.

Welke medicijnen en pillen tegen haaruitval bestaan er?

In Nederland bestaan er maar twee geneesmiddelen die officieel en door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) zijn geregistreerd voor de behandeling van de mannelijke vorm van haarverlies. Kaalheid en haarverlies bij mannen wordt namelijk meestal niet beschouwd als ziekte, waardoor het ook behandeld kan worden met producten met een cosmetische registratie. 

Finasteride

Een van deze registreerde geneesmiddelen tegen haaruitval bij mannen, is finasteride. Dit is verkrijgbaar in tabletvorm en slechts verkrijgbaar met een recept.  Het middel wordt gebruikt in het vroege stadium van kaalheid. Het is aangetoond dat finasteride bij jonge mannen met beginnende kaalheid helpt. Het vermindert het haarverlies en verbetert haargroei. 

De bekendste soorten finasteride zijn Propecia en Proscar. Laatstgenoemde wordt normaal gesproken gebruikt bij prostaatvergroting van de man. Het middel heeft alleen het gewenste effect als het langdurig wordt gebruikt. Het advies is om het in te nemen op een vast tijdstip. 

Minoxidil

Een ander middel dat ook weleens wordt gebruikt tegen haarverlies is minoxidil. Dit staat ook wel bekend onder de naam Rogaine en is een lotion. Het is eigenlijk een middel tegen hoge bloeddruk, maar helpt ook in het stimuleren van haargroei. Hoe dat precies gebeurt, is nog niet bekend. 

Minoxidil wordt voorgeschreven aan zowel mannen als vrouwen.

Zijn er pillen tegen haaruitval bij vrouwen?

Minoxidil is dus ook werkzaam voor vrouwen, maar het is niet het enige middel dat aan vrouwen wordt voorgeschreven. We onderscheiden ook de Diane-pil. Dit is echter een heftig een zwaar medicijn, waarvan het gebruik steeds vaker wordt afgeraden in verband met hevige bijwerkingen.

Wat kan er, naast medicijnen, nog meer helpen tegen haaruitval?

Naast medicijnen speelt een goed dieet ook een grote rol bij haarverlies. Heb jij last van flink haarverlies? Kijk dan eens of je de benodigde voedingsstoffen en vitamines binnenkrijgt. Dit heeft invloed op je algemene gezondheid én de gezondheid van je haar. Zo zijn vitaminen als vitamine D en biotine erg belangrijk voor de status van je haar. Dit kun je vinden in supplementen, maar ook door nieuw eten aan je voeding toe te voegen. 

Zoek jij liever een andere oplossing? Dan zijn er ook genoeg schoonheidsmiddeltjes om je haar gezonder te maken of een dikkere uitstraling te geven. Denk aan lekkere shampoos, haarmaskers of haarvezels om je kale plekken te verbergen.