Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Heb jij last van pluizig haar, waardoor je uren bezig bent met kammen? Of wil je jouw haar juist graag herstellen van beschadiging van het stijlen van je haar? Haarserum is een product dat verschillende haarproblemen kan oplossen. Serum voor haar heeft verschillende voordelen: lees verder als je wilt weten waarvoor en hoe je het moet gebruiken.

Haarserum is een haarproduct dat effect heeft op het uiterlijk en de kwaliteit van je haar. Meestal heeft haarserum een basis van siliconen. Dit is een rubberachtige substantie die zorgt voor een laagje bescherming om de haartjes op je hoofd.

Wat doet een haarserum?

Haarserum heeft verschillende voordelen, maar veel mensen grijpen vooral naar haarserum voor haargroei. Heb jij last van haaruitval en wil je graag dat je haar sneller groeit? Dan heb je vrij weinig aan haarserum – helaas. Neem dan liever deze lotion.

Haarserum kan echter wél helpen je haar te beschermen tegen verschillende vormen van beschadiging, waardoor het indirect je haargroei ten goede komt. Het helpt tegen beschadiging door het kleuren van je haar, hitte van een stijl- of krultang, beschadiging door de zon of door overmatig gebruikt van producten. 

Minder pluizig, minder klitten

Naast bescherming zorgt het ook voor minder pluizig haar en minder klitten in het haar. Daardoor oogt het haar minder droog en maakt het je haar vaak levendiger, glanzend en gladder. Bepaalde siliconen in haarserums zorgen er zelfs voor dat de zon en licht meer reflecteert op het haar. Hierdoor glanst het nog meer.

Haargroeiserum werkt dus niet wanneer je je haar wilt laten groeien, maar een goede serum beschermt het haar wel degelijk.

Wat is een haarserum voor dun haar?

Heb jij dun of droog haar en ben jij op zoek naar een haarserum voor droog haar? Gebruik ook dan een herstellende en beschermende haarserum. Zorg voor een product dat honing of lekkere oliën bevat: deze zorgt voor meer voeding en maakt je haar sterker.

Bestaat er ook haarserum zonder siliconen?

Siliconen zijn een soort vloeibaar rubber. Ze zorgen voor een zacht, glad, glanzend en waterafstotend laagje om ieder haartje. Vaak maken ze je haar minder statisch en makkelijker kambaar. 

Veel handige voordelen dus – maar niet iedereen is enthousiast over het gebruik van siliconen op haar. Iedere keer dat je shampoo of een ander product met siliconen gebruikt, komt er een nieuw laagje siliconen om haartjes. De siliconen stapelen zich als het ware op. Dit kan het haar soms zwaar en futloos maken, waardoor je haar uitdroogt of beschadigt. Siliconen zijn verder niet slecht voor je haar of gezondheid.

Haarserums zonder siliconen zijn desondanks te vinden. We raden echter aan om toch voor haarserums mét siliconen te gaan. Siliconen zijn namelijk verder niet slecht voor je haar of gezondheid en bieden meer voor- dan nadelen.