Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Last van kale plekken? Of zoek je naar een manier om jouw dunne haardos een vollere uitstraling te geven? Dan is haarpoeder een middeltje om méér volume aan je haar te geven. Het is een laagdrempelig product om op je haar te gebruiken – en bovendien makkelijk te verkrijgen.

Kaalheid komt veel voor bij mannen, maar ook vrouwen hebben hier veel mee te maken. Wanneer je langzaam kaal wordt, maar nog wel haar op je hoofd hebt, is het logisch dat je de kale plekken een béétje wil verbergen door het haar eromheen een boost te geven. Dat kan door middel van haarpoeder.

Wat is haarpoeder? 

Haarpoeder lijkt een beetje op babypoeder en wordt vooral aangeraden voor mensen met dun tot half dun haar. Het bevat stoffen die zorgen voor een matte textuur in het haar en de volheid van het haar bevorderen. 

Het gebruik van haarpoeder zorgt ervoor dat het haar er levendiger uitziet en meer volume krijgt. Haarpoeder wordt daardoor ook wel styling-poeder of hair powder genoemd en creëert een dikkere haardos. Het is makkelijk en vooral snel in gebruik. Binnen een paar minuten heb je het aangebracht. 

Iedereen kan haarpoeder gebruiken. Het verschil tussen haarpoeder voor mannen en vrouwen zit hem voornamelijk in de verpakking en geur: verder is het precies hetzelfde. De meeste haarpoeders voor mannen zijn geurloos en dus fijn te gebruiken als je geen extra geur in je haar wilt. Je kunt haarpoeder ook goed gebruiken in combinatie met andere haarproducten.

Hoe gebruik je haarpoeder voor kale plekken?

Wil jij de poeder gebruiken voor kale plekken? Dat kan. Neem een kleine hoeveelheid van de poeder en breng dit aan op de plekken waar je meer volume wilt. Het haar krijgt daardoor meer volume, waardoor de kale plekken tussen het haar meer verborgen zijn. Je kunt de poeder direct aanbrengen op de haarwortels, maar je kunt ook je handen gebruiken door het een beetje in te kneden. Op die manier is het poeder handiger te verspreiden.

Voor een goed resultaat heb je maar een beetje poeder nodig. Met teveel poeder is het namelijk lastiger je haar te stijlen. Gebruik je de haarpoeder voor het eerst? Experimenteer dan sowieso eerst met een kleine hoeveelheid.

Is haarpoeder schadelijk voor het haar?

Haarpoeder is niet schadelijk voor je haar, maar stop geen massa’s poeder in je haar en spoel het naderhand goed uit. Je hoofdhuid wordt niet vet, maar je kunt wel voelen dat de poeder in je haar zit. Hou daar rekening mee als je gedurende de dag aan je haar zit. 

Haarpoeder is verder géén middel om je haar schoon te maken en dus géén vervanging voor (droog)shampoo.

Waar kan ik haarpoeder kopen?

Haarpoeder is in diverse winkels en drogisterijen en namens verschillende merken verkrijgbaar. Er bestaat kleurloze haarpoeders die puur voor het volume van je haar zijn bedoeld, maar er bestaan ook haarpoeders met een kleurtje die gelijk zorgen voor een kleurboost van je haar.