Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Ben je op zoek naar een manier om je haar te laten stralen, je krullen voller te maken óf de gezondheid van je haardos te bevorderen? Dan is haarolie een mogelijk goed middel om naar te grijpen. Het ruikt niet alleen lekker: het heeft óók nog eens een aantal kwaliteiten die je haar verbeteren.

Het oliën van haar is vaak een culturele traditie in India en andere Zuid-Aziatische landen. Moeders massaren het haar en het hoofd van hun dochters om zo tijd samen te spenderen en hen te pamperen. Maar het is niet alleen gezellig. Het helpt ook daadwerkelijk ter bevordering van het haar.

Waarvoor moet je haarolie gebruiken?

Haarolie gebruik je om het haar voller, glimmend en sterker te maken. Bovendien maakt het je haar zacht. Daarnaast bevatten haarolies vitaminen en mineralen die goed zijn voor de algehele kwaliteit van haar. Deze vitaminen gaan vaak verloren tijdens het haren wassen.

Hoe gebruik je haarolie?

Haarolie gebruik je door het aan te brengen op de hoofdhuid en het vervolgens met een ronddraaiende beweging in te masseren. De olie die overblijft, gebruik je op de lengtes van het haar. Dek vervolgens het haar af met een handdoek of een badmuts. 

Sommige olies laat je een hele nacht intrekken, andere een paar uurtjes. Breng vervolgens, na het intrekken, shampoo aan op je droge haar en spoel dit vervolgens uit. Gebruik vervolgens nog een conditioner om het extra zacht te maken.

Welke haarolie moet ik gebruiken?

Haarolie tegen haaruitval

Gebruik haarolie om je haar te beschermen tegen beschadiging en haaruitval. Het zorgt namelijk voor voeding en voorkomt dat het haar uitdroogt. Olie beschermt haarzakjes en maakt daarnaast de hoofdhuid gezonder door de massage die erbij komt kijken. De massage zorgt voor een betere bloedsomloop en dit bevordert haargroei. 

Welke olie je daarbij gebruikt, is totaal afhankelijk van je haartype en wat je haar nodig heeft. De meest populaire olie om te gebruiken, is kokosolie. Dit is passend voor alle haartypes. Het zit vol met gezonde proteïnes en ruikt lekker, maar is niet te sterk van geur.

Haarolie voor dun haar

Dun haar is extra gevoelig voor beschadiging, omdat het snel uitdroogt. Een beetje extra voeding voor het haar kan daarom geen kwaad. Er bestaan hiervoor veel verschillende oliën: deze hebben allemaal een andere werking. Denk aan kokosolie, amandelolie, tea tree-olie, castorolie, arganolie, jojoba-olie en nog véél meer.

Een goede olie voor dun haar is amandelolie. Deze olie is namelijk dikker dan kokosolie en zorgt dan ook voor sterker en steviger haar. De olie is een soort natuurlijke conditioner en doet dus ook wat een conditioner van de drogisterij zou doen.

Haarolie voor een droge hoofdhuid

Heb jij last van droog haar of een droge hoofdhuid? Dan is voedende haarolie belangrijk. Arganolie, soms ook wel bekend als Marokkaanse olie, heeft wat vettigere bestanddelen, waardoor dit passender is wanneer je last hebt van een droge huid en/of haar.

Olie is vaak ook een ingrediënt in een haarmasker. Dit kun je dus ook gebruiken om je haar een oppepper te geven.

Haarolie voor krullen

Ben jij op zoek naar haarolie voor krullend haar? Ga dan voor een olie die goed is voor hydratatie. Krullen verlangen namelijk veel vocht. Een hydraterende olie zorgt voor hydratatie en kracht en dat houdt de textuur van je krullen zo mooi mogelijk. 

Ga bijvoorbeeld voor de veilige optie van kokosolie óf kies voor jojoba-olie of arganolie. Dit zorgt voor bescherming én het behoudt je haarstijl. Een prima haarolie voor krullen, dus.