Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Active Filters: Clear Filters

We hebben allemaal weleens last van haarproblemen. Soms zit je voortdurend aan je hoofd te krabben vanwege een droge hoofdhuid of heb je constant het gevoel dat je moet douchen vanwege vet haar. Het is allemaal niet prettig. Een haarmasker kan bij deze haarproblemen een oplossing bieden.

Beschadigd, droog of vet haar zijn vaak het resultaat van stress, slecht eten of juist het overmatig gebruik van haarproducten en een stijl- of krultang. Voordat je naar de kapper stapt om rigoureus iets aan je haar te veranderen, is grijpen naar een haarmasker minder ingrijpend. Probeer het eens!

Heb je last van dun haar? Probeer shampoo voor dikker haar!

Hoe gebruik ik een haarmasker?

Helaas zijn haarproblemen niet van de een op de andere dag hersteld. Dit heeft tijd nodig. Zelfs een herstellend haarmasker is geen magisch middeltje. Een beetje geduld doet wonderen.

Door experts wordt aangeraden om een haarmasker minimaal één keer per week te gebruiken – en niet meer dan tweemaal per week. Overmatig gebruik van haarmaskers zorgt ervoor dat het haar vet wordt. 

Een haarmasker breng je aan op gewassen, vochtig haar. Je kunt tijdens het aanbrengen van het masker het beste focussen op de punten en lengten van het haar. Vermijd de aanzet van het haar, anders loop je het risico op vettig of zwaar haar.

Gebruik ik een haarmasker voor vet haar of droog haar?

Voor de meeste haarproblemen is een haarmasker te vinden. Een haarmasker om droog haar te herstellen of een haarmasker om vet haar op te lossen? Stap een gemiddelde drogisterij in, ga naar je eigen kapper of loop naar de natuurwinkel: allen hebben verschillende haarmaskers om uit te kiezen.

Kijk daarbij goed naar de specifieke voordelen voor jouw haartype en haarprobleem. Er bestaan veel verschillende soorten – en daarom kiezen sommige mensen er ook voor om een eigen haarmasker te maken van natuurlijke producten.

Wat zit er in een voedend haarmasker?

Een haarmasker is een rijke, diepgaande verzorging voor je haar. De meeste maskers bestaan uit verschillende oliën, boter en natuurlijke producten. Er zijn mensen die erbij zweren om supermarktproducten, waaronder honing, ei en citroen, in hun haar te smeren. Volgens verschillende deskundigen is het toch beter om naar producten te grijpen die voor je haar zijn gemaakt. Laat die citroen dus maar even links liggen.

Wat is het beste haarmasker voor beschadigd haar? 

Last van beschadigd haar of last van haaruitval? Kies dan voor een haarmasker met proteïne. Proteïne wordt gebruikt voor kracht, hydratatie, glans en om breuk te verminderen. Het helpt beschadigde delen van het haar te herstellen door gaten in de haarwortel op te vullen. Het houdt het haar gehydrateerd door het verlies van water uit het haar te beperken. 

Ben je op zoek naar een haarmasker voor krullend haar? Dan is een haarmasker met proteïne óók de beste optie.