Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Active Filters: Clear Filters

Haarverlies en moeilijke haargroei kan iedereen overkomen. Het is een probleem voor zowel mannen als vrouwen. Het liefst ga je dan op zoek naar een makkelijke oplossing voordat je overgaat naar rigoureuze behandelingen. Bestaat er zoiets als haargroeishampoo om je haargroei te stimuleren?

Wondermiddeltjes die binnen een paar uur of dagen je haar een paar centimeter laten groeien, bestaan helaas niet. Shampoo die haargroei stimuleert, bestaat in zekere zin wel. Het is niet de shampoo zelf die de haargroei stimuleert, maar de ingrediënten die in het product zitten. 

Bestaat er haargroeishampoo?

Allereerst is het goed om shampoos te vermijden met beschadigende sulfaten. Deze halen essentiële oliën uit het haar, waardoor je haar vaak minder goed wordt gevoed. Hierdoor is het minder gezond en groeit het minder snel. 

Andere stoffen om te vermijden als je haar weinig groeit, zijn parabenen en siliconen. Hoewel het niet per se beschadigend is voor je haar, kan het effecten hebben die haargroei tegengaan.

Gebruik vooral shampoo die past bij jouw haartype. Ga niet aan de slag met rare huismiddeltjes om te proberen haargroei te versnellen of haaruitval te stoppen. Dit beschadigt je haar alleen maar meer. Shampoo voor een snellere haargroei is shampoo die goed is voor je haar. Ga met beleid om met je haar en zorg er goed voor. De manier waarop je haar het snelste groeit, is door er zorgvuldig mee om te gaan.

Haargroeishampoo voor mannen

Ben je op zoek naar haargroeishampoo voor mannen, omdat je kalend bent of veel haar verliest? Zoek dan naar een shampoo die cafeïne bevat. Wanneer deze shampoo wordt aangebracht op de hoofdhuid, kan het de stimulatie van haarzakjes bevorderen.

Haargroeishampoo voor vrouwen

Ben je als vrouw op zoek naar een manier om je haar sneller te laten groeien? Kijk dan naar een shampoo die collageen bevat. Dit is een proteïne die gezond haar stimuleert. Er is niet echt uitgewezen dat deze shampoo snellere haargroei bevordert, maar het herstelt wel gezondheid van je haar.

Daarnaast staan er genoeg producten in drogisterijen of andere winkels die zeggen haargroei te stimuleren. Vaak bevatten die voedende stoffen. Mocht je niet weten wat je het beste kunt gebruiken? Vraag dan je kapper voor advies.

Hoe bevorder ik haargroei?

Shampoo voor haargroei klinkt leuk en aardig, maar er zijn andere manieren om haargroei te versnellen of haaruitval te reduceren. Vooral een gezonde levensstijl is hierin belangrijk. Je algemene gezondheid heeft effect op de gezondheid van je haar. Eet bijvoorbeeld gevarieerd, zodat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en voorkom stress. 

Het is bovendien belangrijk om goed voor je haar te zorgen. Vermijd teveel hitte en gebruik je stijl- of krultang niet teveel. Gebruik ook geen gekke producten en ga hier, mocht je tóch overstag gaan, voorzichtig mee om. Haar kan daarnaast heel gevoelig zijn, zeker als het nat is. Droog het daarom voorzichtig af – om beschadiging te voorkomen – en ga er niet te hardhandig mee om.