Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Ben jij het zat om iedere zomer je bikinilijn bij te houden, iedere week je snor te harsen of altijd – tijdens het scheren – je benen open te halen? Haar laseren is een manier om langere tijd van haartjes af te komen, zodat je minder vaak in de weer bent met wax of scheermesjes.

Het laseren van haar is een veilige manier om haar weg te halen. De kosten liggen wat hoger dan bij het kopen van een scheermesje, maar het haar blijft langer weg. Het is een investering waar je lange tijd voordeel uit haalt.

Hoe werkt haar laseren?

Bij het scheren van je haar groeit dit haar na een korte tijd weer terug. Soms hoeft het maar een dag of een paar uur te duren voordat je stoppeltjes weer voelt. Het neemt veel tijd in beslag én is een vervelend klusje. 

Veel mensen kiezen daarom voor haar laseren. Het is een manier om een lange tijd of voor altijd van haren af te komen. Soms is het permanent, soms maakt het de haren ook minder dik of groeit het pas na een paar maanden of jaar weer langzaam terug. De resultaten van haar laseren zijn afhankelijk van factoren waaronder huidtype, de plek waar je het haar weg laat laseren en het fluctueren van je hormoonhuishouding.

Het laseren van haar wordt uitgevoerd door een expert. Deze maakt je klaar voor de behandeling, stelt het apparaat af op je huidtype, kleur en de plek waar je het haar wilt verwijderen. Het apparaat geeft korte, lichte uitbarstingen van licht en hitte die de haartjes weghalen. Het laseren doet soms een beetje pijn, maar dit gaat snel voorbij. 

Na het laseren is de huid gevoelig. Daarom is het belangrijk om uit de zon te blijven. Na een paar weken heb je nog een afspraak – totdat het haar stopt met groeien.

Kun je zelf haar laseren?

Het is ook mogelijk zelf een haarlaserapparaat aan te schaffen. Deze at-home-apparaten zijn veel minder sterk dan die bij de kliniek en daarom veilig om te gebruiken. Het gebruik ervan is veilig, maar er is wel een groter risico op wondjes of littekens, omdat je zelf – over het algemeen – een minder vaste hand hebt dan een expert. Ook is het niet verstandig om dit haar laserapparaat te gebruiken voor intieme zones. Dit wil je tenslotte niet beschadigen of verbranden.

Lees voor gebruik goed de instructies en kijk goed of het apparaat voor jouw huidtype en huidkleur gebruikt kan worden. Spreek bij twijfel van tevoren met een huidspecialist of een dermatoloog.

Hoe werkt haar laseren voor mannen?

Haar laseren was heel lang en lijkt nog steeds een vrouwending, maar het wordt ook steeds gebruikelijker voor mannen om haar weg te laseren. Mannen willen het haar vaak niet helemaal verwijderen, maar gebruiken laseren meestal voor plekken voor minder haar of dunner haar op specifieke plaatsen. Haar laseren is voor hen bijvoorbeeld een manier om af te komen van een unibrow of extreem borst- en rughaar.