Foligain Minoxidil Lotion

Dunner wordend haar, kale plekken en haaruitval zijn voor veel mensen een grote bron van onzekerheid. Men kwam er, in de zoektocht naar een middel om deze problemen tegen te gaan, bij toeval achter dat het medicijn minoxidil de haargroei versterkt. Het gevolg hiervan? Een groei in lotions met minoxidil erin om haargroei te stimuleren, zoals Foligain Minoxidil Lotion. We vertellen je er hieronder meer over.

Wat is minoxidil?

Maar eerst – wat is Minoxodil? Minoxidil is een plaatselijk haargroeimiddel. Het middel verbetert de bloedtoevoer naar de haarzakjes, waardoor de haren langer en beter groeien.

Het gevolg hiervan is dat er in de afgelopen jaren veel ontwikkelingen zijn geweest om producten met minoxidil te creëren. Een voorbeeld van een resultaat van deze zoektocht is Foligain Minoxidil – of Foligain N5. Dit is een lotion met een zuivere minoxidil-oplossing van 5%. Het helpt haaruitval te stoppen, stimuleert inactieve haarzakjes en bevordert te haargroei.

Foligain Minoxidil kan derhalve het product zijn dat je graag wil proberen om ernstige haaruitval en dunne plekken te gaan.

Hoe gebruik je Foligain Minoxidil?

Foligain Minoxidil N5 breng je twee keer per dag aan met een handig pipetje. Eén milliliter per keer is genoeg. Breng het aan op de hoofdhuid in het gebied met dunner haar. Verdeel de vloeistof over het hele bied. Was je handen direct na het gebruik. Blijf de lotion langere tijd gebruiken voor het beste resultaat.

Waar is Foligain Minoxidil verkrijgbaar?

Is Foligan Minoxidil een wondermiddel? Nee – dat niet. Minoxidil-producten met een concentratie hoger dan 5% zijn namelijk (flink) schadelijk voor de gebruiker en diens huid. Het Europees Parlement heeft de verkoop van minoxodil daarom verboden.

Foligain Minoxidil 5 is dus in theorie een makkelijk product om te gebruiken, maar een moeilijk product om te krijgen vanwege de regels van het Europees Parlement.

Wat zijn goede alternatieven voor Minoxidil N5?

Het merk Foligain biedt gelukkig ook haargroeimiddelen die een goed alternatief voor Minoxidil N5 vormen. Foligan-lotion, bijvoorbeeld. Deze heeft wellicht een ander resultaat, maar is online goed verkrijgbaar en je hebt er geen recept van de apotheek voor nodig.

De Foligain anti-haaruitval lotion voor man en vrouw bevat namelijk trioxidil. Deze stof herstelt de gezondheid van de hoofdhuid, gaat hormonen tegen die zorgen voor haaruitval en belooft uiteindelijk te zorgen voor een vollere bos haar.

De Foligain anti-haaruitval-lotion kun je één keer per dag aanbrengen met een spray. Spray het op het gebied van het haarverlies of dunner wordend haar. Masseer het enkele minuten in op de hoofdhuid met je vingertoppen. Was je handen na gebruik met water en zeep. 

Je kunt de lotion de hele dag laten zitten, maar een tijdsduur van minstens vier uur zorgt voor het beste resultaat. Let op: je moet de lotion langere tijd gebruiken om echt resultaat te zien. Ben je op zoek naar een ander goed alternatief voor Minoxidil, probeer dan Nanoxidil.