Detangle brush

Nat haar is vaak een nachtmerrie. Zelfs met het gebruik van een goede conditioner en een haarmasker kun je na het douchen nog stééds last hebben van klitten in het haar. Om ervoor te zorgen dat alle klitten uit het haar gaan en je haar niet beschadigd, kun je het beste een zogenoemde detangle wet brush te gebruiken.

Haarborstels zijn in verschillende soorten en maten te vinden. Koop je meestal een willekeurige haarborstel, maar wil je er graag eentje die beter is voor je haar? Dan is de wet brush een uitstekende optie.

Wat is een detangle wet brush?

Een wet detangler brush is min of meer een haarborstel speciaal gemaakt om klitten uit (nat) haar te halen. De borstel bestaat uit zachte borstelhaartjes die geen of amper pijn doen bij het uitborstelen van klitten. Door het gebruik van deze zachte borstel, minimaliseer je beschadiging van het haar.

Waarom moet ik een detangle brush gebruiken?

Een wet brush is speciaal ontwikkeld voor nat haar. Wanneer haar nat is, is het meestal zwakker en gevoeliger voor beschadiging. Als je te hard borstelt of het verkeerde type borstel gebruikt, kan het haar breken of beschadigen.

De wet brush is ook een uitkomst voor personen met dik haar. Je hoeft een stuk minder hardhandig te werk gaan om alle klitten eruit te halen.

Heb je iedere dag moeite met het borstelen van de haren van je kinderen? Dan is de detangle brush eveneens een uitkomst. Haar van kinderen is vaak dunner en daardoor gevoeliger voor klitten. Het borstelen doet daardoor vaak pijn. Een detangle wet brush komt sneller door de klitten heen en is minder pijnlijk.

Hoe gebruik ik een detangle brush?

Vóór het gebruik van de wet brush – of een andere borstel – is het handig om eerst je haar een beetje te drogen. Gebruik hiervoor het liefst een handdoek die speciaal is ontwikkeld om het haar te drogen. Hardhandig je haar drogen met een normale handdoek, zorgt namelijk ook voor beschadiging. Door de speciale handdoek blijft het mooi en onbeschadigd. 

Daarnaast is het verstandig om een conditioner te gebruiken die je niet hoeft uit te spoelen. Gebruik eveneens bescherming voor het haar als je een krul- of stijltang gaat gebruiken. 

Hierna is het tijd om de detangle wet brush te gebruiken. Begin bij de haarwortels en borstel door tot de uiteindes. Je kunt de borstel ook gebruiken om een conditioner of andere producten door het haar te verspreiden.

Een detangle wet brush is ook bruikbaar op droog haar. Door de zachte borstelhaartjes en de flexibiliteit is de wet brush gevoelig genoeg om iedere dag te gebruiken op ieder haartype.

Waar koop ik een detangle wet brush?

Detangle wet brushes zijn te koop bij winkels als de Kruidvat, Etos en HEMA. Ze zijn ook online verkrijgbaar. Het label geeft meestal goed aan of het gaat om een detangle brush.

De wet brush is verkrijgbaar in een vorm vergelijkbaar met die van een normale haarborstel én in een kleine vorm die is geschikt om mee te nemen op reis.

Heb je trouwens last van beschadigd haar, dan raden we aan om óók een