Dermaroller voor een baard

De meeste mannen hebben een vorm van baardgroei – de een wat meer dan de ander. Het kan echter zo zijn dat je baard niet op alle plekken even goed groeit. Een oneven baard is dan het gevolg: iets dat er stukken minder indrukwekkend uitziet. Wil je graag een vollere baard en af van gekke kale plekjes? Gebruik dan een dermaroller voor baardgroei.

Wat is een dermaroller?

Een dermaroller is in wezen hetzelfde als een baardroller. Ze worden slechts anders genoemd om bij een andere doelgroep in de smaak te vallen.

Zo’n dermaroller lijkt een beetje op een scheermesje. Hij bestaat uit een rollende cilinder en een handvat. Eerstgenoemde is uitgerust met kleine naaldjes. De lengte van deze naaldjes varieert van 0,1 tot 0,5 millimeter.

Het grote verschil tussen de dermaroller en een scheermesje in dat dermaroller voor het hele lichaam gebruikt kan worden – eigenlijk niet alleen voor een baard. Een baardroller die wél specifiek voor een baard is bedoeld, heeft dus ook vaak kleine naaldjes. Dit is vaak voldoende, omdat de huid op je gezicht veel dunner is.

Hoe gebruik ik een dermaroller voor baardgroei?

De naaldjes op de baardroller stimuleren en openen de poriën op de huid. Dit zorgt voor een betere bloedstroming en meer voedingsstoffen naar de huid. Deze voedingsstoffen zijn vervolgens goed voor de bestaande haarzakjes en haartjes. Het kan zelfs zwakke en inactieve haarzakjes wakker maken. 

Een dermaroller voor baardgroei zorgt er helaas niet voor dat er nieuwe haartjes gaan groeien. Het stimuleert slechts bestaande haarzakjes en haartjes. Zit er géén haarzakje? Dan kan er ook geen haartje uit groeien. De dermaroller kan dus je baardgroei stimuleren, maar de kans op teleurstelling ligt ook op de loer. 

Een dermaroller voor baardgroei doet het over het algemeen beter wanneer je ook een serum voor de baard gebruikt. Deze dubbele voeding doet de baard namelijk goed. 

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een dermaroller?

Het gebruik van een dermaroller kan dus zorgen voor de groei van je baard, maar er is meer. Het heeft bijvoorbeeld ook een positief effect voor de gezondheid van je huid. De stofjes die hierbijvrijkomen, zoals collageen en elastine, gaan rimpels tegen en geven je huid een jongere uitstraling. 

Het resultaat van de baardroller is helaas niet permanent. Je moet de roller dus voortdurend blijven gebruiken om resultaat te behouden. 

Hoe kan ik baardgroei stimuleren?

Het stimuleren van baardgroei vraagt vooral om heel veel geduld om een gewenst resultaat te krijgen. Heb je van nature géén goede of hevige baardgroei? Dan is het lastig om dit te stimuleren.

Het helpt wél om je huid en je baardhaar goed te verzorgen. Verzorg je baard regulier met baardolie, behandel je huid met een scrub om poriën te openen en zorg goed voor jezelf. Goede voeding, rust en weinig stress zijn de wondermiddelen voor een betere baardgroei en betere haargroei.