Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Zoals je weet, zijn er enorm veel verschillende crèmes verkrijgbaar. Eén soort is dagcrème en de kans is groot dat je het al eens gebruikt hebt. Maar wat maakt een crème een dagcrème? En wat maakt een dagcrème een goede dagcrème? En wat maakt een goede dagcrème een goede dagcrème voor jouw huid? Volg je het nog? Lees snel verder!

Zoals de naam al zegt, is dagcrème een crème die overdag wordt gebruikt. Het is over het algemeen een lichte crème die snel in je huid trekt. Een dagcrème beschermt je huid tegen schadelijke invloeden, hydrateert zodat het niet uitdroogt en verzorgt je huid om deze gezond en soepel te houden.

Wat zijn goede dagcrèmes?

Het zijn de werkzame stoffen in een dagcrème die een product goed maken. Vaak zijn het bestanddelen die je huid een jongere uitstraling geven. 

Bestanddelen zoals collageen en hyaluronzuur komen veel voor in dagcrèmes, omdat ze de huid stevig en elastisch houden en tegelijkertijd vocht aantrekken en vasthouden. Er zijn ook dagcrèmes met werkzame bestanddelen voor droge huid, dagcrèmes voor gevoelige huid en dagcrèmes voor vette huid. Deze crèmes hebben meer specifieke bestanddelen. Tegenwoordig heeft een goede dagcrème SPF-zonbescherming.

Als je op zoek bent naar een goede dagcrème: probeer een product te vinden met één van de volgende werkzame bestanddelen:

Hyaluronzuur

Dit is een lichaamseigen stof met een speciale eigenschap die goed werkt in een dagcrème voor droge huid. Het trekt vocht in de huid en vormt een barrière die vocht vasthoudt. 

Collageen

Een natuurlijk eiwit dat je lichaam zelf aanmaakt. Het houdt je huid stevig en elastisch, maar naarmate je ouder wordt neemt je collageenproductie af – met rimpels als gevolg. Een goede anti-rimpelcrème bevat collageen.

Squaleen

Squaleen is een olieachtige substantie die in je huidcellen wordt aangemaakt. Het kalmeert en verzacht de huid, maar voelt niet vettig aan. In een dagcrème voor (extreem) droge huid geeft dit bestanddeel een optimale vochtinbrenging.

Vitamine C

Een goede dagcrème met vitamine C laat je huid stralen en geeft een gezonde gloed. Gebruik een crème met vitamine C voor een frisse uitstraling.

Welke dagcrème gebruik ik voor een droge huid?

Als je een droge huid hebt, bedenk dan dat je huid altijd dorst heeft. Geef je huid vocht met de juiste dagcrème. Zoek een product met krachtige, voedende, hydraterende bestanddelen, zoals hyaluronzuur, shea butter, ceramiden, en lanoline. Deze dagcrèmes maken je huid zacht en geven het een gezonde glans. Combineer het met een nachtcrème voor een perfect gezonde huid.

Welke dagcrème gebruik ik voor een vette huid?

Het lijkt tegenstrijdig, maar een vette huid moet gehydrateerd worden. Net als een droge huid. Een vette huid reageert alleen anders op uitdroging. Het maakt namelijk meer talg en olie aan om te compenseren. Jouw droge huid heeft een dagcrème met hyaluronzuur nodig, maar het moet een zeer lichte crème zijn die niet vettig is.

Welke dagcrème gebruik ik voor een gemengde huid?

Als je een gemengde huid hebt, is het lastig om een goede dagcrème te vinden. Gebruik teveel rijke voedende ingrediënten en het vette deel van je huid wordt nóg vettiger. Gebruik daarentegen teveel lichte crème zonder olie en je droge huid krijgt weer niet genoeg vocht binnen. 

De oplossing is een goede dagcrème te vinden die hydrateert, maar dun en licht is. Smeer meer crème op de droge gebieden en minder op de vettige gebieden. 

Wat is de beste dagcrème?

Er zijn zoveel producten op de markt dat het soms lastig kiezen is wat de beste dagcrème voor jou is. Wij hebben een aantal goede dagcrèmes getest en ze voor je op een rij gezet, zodat je jouw beste dagcrème kunt ontdekken.