Curl activator cream

Heb jij een prachtige bos met volle krullen? Dan is het logisch dat je deze krullen zo mooi mogelijk wilt houden. De laatste jaren is de zogenoemde curly girl-methode steeds hipper, waardoor steeds meer vrouwen (en ook mannen) rondlopen met goed verzorgde krullen. De curl activor cream kan dan niet ontbreken. 

Krullend haar heeft, nog meer dan stijl haar, een andere verzorging nodig om ervoor te zorgen dat deze krullen zo mooi mogelijk blijven. Krullen gaan snel pluizen of zakken, waardoor je volle bos opeens minder stijlvol eruit ziet. Een goede verzorging is daarom essentieel. 

Wat is curl activator cream?

Curl activator cream is een haarproduct dat de vorm en de sterkte van je krullen behoudt. Het product is vaak een crème of boter en voelt als een dikke conditioner. Je kunt het haarproduct aanbrengen op zowel nat haar als droog haar, afhankelijk van de soort die je koopt. Het is vaak een zacht product dat geen hard laagje achterlaat in je krullen en niet plakkerig is.

Waarvoor gebruik ik curl activator cream?

Een curl activator cream moet zorgen voor zachte krullen die lekker aanvoelen en niet pluizig zijn. Het zorgt vaak na aanbrengen op nat haar voor gladde, veerkrachtige krullen. Aanbrengen op droog haar kan doffe futloze krullen levendiger maken. 

Activator cream bevat meestal goede stoffen en antioxidanten die je krullen versterken, zodat ze langdurig gezond blijven. Ze zorgen ook voor een verbeterde bescherming, waardoor ze minder bevattelijk zijn voor slecht weer en producten die minder goed zijn voor je haar.

Waar koop ik curl activator cream?

Curl activator cream is online volop te krijgen – in verschillende soorten en maten. Het is veel te vinden met verschillende geuren, waaronder kokos of avocado. 

Heb jij wat lastiger haar dat snel vet wordt of juist heel droog is? Vraag dan gebruiksadvies bij je kapper of een andere professional. Hij of zij kan je ongetwijfeld vertellen welke je dan het beste kunt gebruiken. Het product is ook bij de kapper verkrijgbaar. 

Wat moet ik nog meer weten over de verzorging van krullen?

Ga voorzichtig om met krullen: je wil niet dat ze beschadigen, zakken of pluizen. Het gebruik van de curl activator cream is raadzaam, maar het is ook fijn om te weten wat past bij jouw soort krullen. Alle krullen zijn tenslotte anders en hebben daardoor iets anders nodig. Gebruik daarom producten, zoals shampoos en serums, die je haar bevorderen. Droog je haar bovendien niet te ruig af, want daardoor kun je je haar flink beschadigen. 

Het is ook een goed idee om naar een kapper te gaan: die weten wat ze doen. Niet iedere kapper heeft echter dezelfde kennis over hoe om te gaan met krullend haar. Ga daarom naar een kapper die wél weet wat hij of zij moet doen om jou tevreden naar huis te sturen.