Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Active Filters: Clear Filters

Heb je last van een droge huid? Je bent niet de enige. Het merendeel van alle Nederlanders heeft regelmatig last van een droge huid. Vaak hebben mensen niet eens door dat ze last hebben van een uitgedroogde huid. Als je regelmatig last hebt van jeuk, lichte schilfering of een ruw aanvoelende huid – lees dan verder.

Er zijn heel veel verschillende factoren die een droge huid kunnen veroorzaken. Externe factoren die kunnen bijdragen aan een droge huid zijn koud weer, overmatig douchen of in bad gaan, de soort zeep of shampoo die je gebruikt, je leeftijd én het soort werk dat je doet. 

Je ziet – dé reden voor een droge huid bestaat niet.

Hoe herken je een droge huid?

Dat ligt aan hóe droog je huid is. Een goede, eerste indicatie is dat je huid strak aanvoelt, vooral nadat je hebt gezwommen of als je een bad of douche hebt genomen. Het kan ook een beetje jeuken of er rood uitzien. 

Als je huid iets ernstiger is uitgedroogd, kun je uitzonderlijke roodheid en kleine kloofjes die soms bloeden krijgen. Omdat deze kloofjes vaak meebewegen met je huid, kan het lang duren voordat ze genezen.

Wat kun je er aan doen?

Het magische woord is hydrateren. Een goede vochtinbrenging kan een enorme verbetering leveren. De juiste crème voor droge huid kan verschillende werkzame bestanddelen bevatten. 

Zoek, in dat geval, een droge-huidcrème met hyaluronzuur, glycerine, squaleen, ceramiden of petroleum jelly. De beste crèmes voor droge huid bevatten één of meerdere van deze ingrediënten, die allen een hydraterende, verzachtende werking hebben. Crèmes zijn ideaal, omdat ze makkelijk op droge huid op het gezicht aangebracht kunnen worden, maar ook elders op het lichaam, zoals op armen en benen.

Het is handig om eerst uit te zoeken wat de oorzaak is van je droge huid. Zo kun je verdere droge huid, na behandeling met een crème, proberen te voorkomen. Krijg je bijvoorbeeld ruwe handen in de winter, maar draag je nooit handschoenen? Dan is de oplossing voor de hand liggend. Of heb je pijnlijke stekende handen na het afwassen? Probeer dan eens een ander afwasmiddel, want veel merken zijn vrij agressief voor de gevoelige huid. Heb je last van een droge huid op meerdere plekken op je lichaam? Dan is het misschien tijd om eens een nieuwe zeep of douchegel te gebruiken. Vaak herken je dingen die je elke dag doet niet als oorzaak voor je droge huid. 

Als je de oorzaak vindt, een goede, vette crème voor je droge huid probeert en goede resultaten krijgt, ben je al een flinke stap verder. Mochten de klachten aanhouden, dan is het altijd goed om een afspraak met je huisarts te maken. Er zijn namelijk zat medische klachten die een droge huid kunnen veroorzaken – en in dat geval kunnen droge-huidcrèmes van de drogist je niet altijd helpen.

Welke huidcrème is het beste voor mij?

Zoals we eerder noemden, zijn er heel veel verschillende crèmes tegen droge huid verkrijgbaar bij de drogist of apotheek: van standaardproducten die je waarschijnlijk al in je medicijnkastje hebt staan, zoals vaseline, tot erg specifieke en goede crèmes voor droge huid. Het is een kwestie van uitproberen om te zien wat voor jou werkt. 

Maar wat zijn nou goede crèmes voor droge huid? Om het iets makkelijker voor je te maken, hebben we verschillende goede crèmes voor droge huid op een rijtje gezet. Deze crèmes geven allen goede resultaten en zijn erg fijn om aan te brengen zonder irritatie, zodat je hopelijk snel van je droge huid af bent.