Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Ouder worden we allemaal en bij ouder worden hoort het veranderen van ons lichaam en gezicht. Rimpels, kraaienpootjes, wallen en een slechte huid: het is vervelend, maar niet vreemd. Anti-aging-crème kan je al vanaf een jonge leeftijd helpen om lang je gezonde en mooie huid te behouden.

Ben je een tiener of een twintiger? Dan zit je huid nog vol collageen en elastine. Dit zijn stoffen die je huid gezond, stevig en elastisch houden. Het heeft weinig zin om in je tienerjaren en aan het begin van je twintiger jaren al te beginnen met anti-aging-crème. 

Na je 25e kunnen de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar worden. Je kunt vanaf deze leeftijd wél baat hebben bij een anti-aging-crème.

Wat is anti-aging-crème?

Huidverzorging kan veroudering van de huid niet voorkomen, maar wel vertragen. Een anti-aging crème houdt je huid gezond tot latere leeftijd. Je huid ziet er hierdoor verzorgd en gehydrateerd uit. Je hebt minder last van lijntjes, rimpels en wallen. 

Wat zijn de voordelen van anti-aging-crème?

De grootste boosdoener van veroudering is de zon. Het is daarom belangrijk dat je anti-aging-crème SPF bevat. Het voordeel hiervan is dat dit je tegen een teveel aan zon beschermt.

Andere anti-aging-crèmes hebben weer andere voordelen – veroorzaakt door de verschillende ingrediënten. Je hebt bijvoorbeeld rijke moisturizers die je huid goed voeden en je een frisse en gezonde uitstraling geven. Het ligt aan jezelf wat je lekker vindt en wat je lekker vindt ruiken. Het is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Wees dus ook niet bang om dingen uit te proberen.

Wat is het verschil tussen anti-aging-dagcrème en anti-aging-nachtcrème?

Je huid heeft te maken met veel verschillende invloeden van buitenaf en binnenuit. Overdag en in de nacht gaat je huid allerlei processen door, waar dagcrème en nachtcrème ondersteuning aan kunnen bieden.

Een dagcrème staat volop in het teken van het beschermen van je huid. Dit is bijvoorbeeld tegen de zon, stof, slecht weer of andere invloeden van buitenaf. Een dagcrème is vaak luchtig van samenstelling, omdat je hier geen last van wil hebben.

Een nachtcrème is vaak wat voller van samenstelling. Je gaat toch slapen, dus de crème heeft genoeg tijd om rustig in te werken zonder dat jij hier last van hebt. Je huid gaat hierdoor ’s nachts aan de gang met het verwerken van je huidcellen. Je huid en de vochtbalans worden hersteld en er worden waar nodig vetten aangemaakt.

Waar kun je anti-aging-crème kopen?

Je kunt anti-aging-crème op veel verschillende plekken kopen – en van allerlei merken. De drogisterij heeft veel toegankelijke merken die makkelijk te gebruiken zijn en niet duur zijn. 

Ben jij op zoek naar een specifiekere crème om een probleem te verhelpen? Kijk dan eens bij een natuurwinkel, apotheek of een zaak gespecialiseerd in huidverzorging.

 Je kunt ook online nuttige huidverzorgingsartikelen kopen – op Apotheek Online, bijvoorbeeld.