Haar - Unsplash

Toppik Review: werkt dit haarvezelproduct écht?

Haaruitval en kaalheid zijn problemen waar veel mannen en vrouwen mee te maken krijgen. Dat is slecht voor je zelfvertrouwen. Het geeft je het idee dat andere mensen voortdurend naar je kale plekken staren. Gelukkig zijn er genoeg middelen verkrijgbaar die beloven haaruitval tegen te gaan, zoals diverse haarserums en shampoos tegen haaruitval. Sommige daarvan werken, velen doen dit niet. Het is – wat dat betreft – misschien beter om naar alternatieven te kijken. Producten die haaruitval maskeren, bijvoorbeeld. Toppik is daar een voorbeeld van. Of het werkt? We checken het aan de hand van déze Toppik-review.

Om te beginnen: het is onmogelijk om kaalheid terug te draaien. Haar dat eenmaal weg is, komt niet meer terug. Een groot nadeel van haaruitval

Gebruik je een goede shampoo tegen haaruitval? Dan kun je dit hinderlijke proces weliswaar vertragen, maar uiteindelijk raak je je haar toch kwijt. 

De denkwijze achter Toppik is daarom een van acceptatie. Je weet dat je je haar verliest, maar als je het er tijdelijk beter uit kunt laten zien, is dat ook goed.

Wat is Toppik?

Laten we eerst kijken naar wat Toppik nu eigenlijk is. Toppik is een haarvezelproduct dat kalende plekken verbergt en je haar weer voller doet lijken. Het is geschikt voor mannen én vrouwen. 

De haarvezels strooi je vanuit het potje zo op je haar, waardoor de vezels zich aan je bestaande haren hechten. Het is ook in een spuitbus verkrijgbaar.

Is het een soort haarverf?

Hoewel Toppik – vooral de variant in de spuitbus – er iets weg van heeft, is het géén haarverf. Mensen die hun haar verven, veranderen tenslotte de kleur van hun haar. Dit maskeert de grijze haren en kan afleiden van kaalheid. Gebruik je echter Toppik, dan lijkt het echt alsof er een laagje extra haar uit die spuitbus komt: de haarvezels.

Hoe werkt Toppik?

Simpel gezegd bevat Toppik zeer fijne vezels die van keratine gemaakt zijn. Keratine is het belangrijkste eiwit in je huid, want het is de belangrijkste bouwstof voor de oppervlakte van je huid, nagels en haar. De Toppik-haarvezels zijn statisch geladen, waardoor ze aan individuele haren blijven kleven.

De vezels plakken aan je individuele haren en creëren zo een betere dichtheid. Je haardos lijkt hierdoor meteen dikker en voller. Spuit of strooi je Toppik op je haar? Dan bedek je dunner wordende plekken met vezels. Je kalende plekken zien er voller uit, maar dan op een natuurlijke manier.

Wat zit er in Toppik?

We willen graag weten wat we in ons haar strooien, dus voor deze Toppik-review zochten we uit welke ingrediënten in dit haarvezelproduct zitten. We zijn blij dat we dat gedaan hebben, want sommige werkstoffen zijn licht verontrustend.

Allereerst – dit zit er in Toppik:

 • Ammoniumchloride
 • Chloorfenesine
 • Keratine
 • Phenoxyethanol
 • Silica

Ammoniumchloride

Deze chemische stof wordt vaak gebruikt als smaak- en verdikkingsmiddel. Het is niet bewezen dat kleine hoeveelheden – zoals in Toppik – schadelijk voor je zijn.

Chloorfenesine

Deze synthetische, chemische stof heeft twee functies: het is een conserveermiddel, maar ook een spierverslapper. Het kan huidirritatie geven als het in aanraking komt met je huid. Kinderen kunnen hier ademhalingsproblemen van krijgen.

Keratine

Je haar is van keratine gemaakt: een natuurlijke vezel. In principe bestaat keratine uit verschillende lagen eiwit die stevig op elkaar gedrukt zijn. Keratine beschermt alle weefseloppervlaktes in je lichaam.

Phenoxyethanol

Je vindt dit soort alcohol vaak in cosmetica als conserveermiddel. We hadden het in Toppik liever niet gezien, want het kan huidirritatie en zelfs een anafylactische shock veroorzaken. Niet ideaal voor een product dat je in je haar strooit. Gebruik dit product dan ook niet als je zwanger bent, want het kan je baby ernstige problemen geven.

Silica

Deze stof staat ook bekend als siliconendioxide of kwarts. Het is een natuurlijk element dat soms ook kunstmatig wordt gefabriceerd. Silica bevordert de opname van mineralen, vooral van calcium. Silica in Toppik zorgt voor een betere opname van de andere ingrediënten.

Is Toppik veilig?

De stoffen in Toppik die wij verontrustend vinden, zijn dus met name chloorfenesine en phenoxyethanol. De fabrikant stelt echter dat Toppik veilig is te gebruiken. Het tegendeel is in ieder geval niet bewezen. Maar kijken we naar enkele van de werkzame bestanddelen, dan is Toppik eigenlijk niet iets wat wij op ons haar en hoofdhuid willen gebruiken. 

Wat zijn de Toppik-ervaringen van andere gebruikers?

De Toppik-ervaringen liegen er niet om. Dit product werkt voor heel veel mensen zeer goed. Onpartijdige websites tonen genoeg succesvolle voor-en-na-foto’s van andere gebruikers en het product wordt op Trustpilot beoordeeld met een beoordeling van 4,2 uit 5 sterren.

Positieve Toppik-ervaringen van gebruikers zijn:

 • Het zorgt voor goede resultaten, ook al zijn ze maar tijdelijk;
 • De aangebrachte haarvezels lijken net echt;
 • Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar, zodat er altijd een Toppik voor jouw haarkleur is;
 • Kale plekken worden goed verborgen.

Negatieve Toppik-ervaringen van gebruikers zijn:

 • Puistjes op de hoofdhuid na gebruik;
 • Jeuk en huidirritatie op plekken waar Toppik werd aangebracht;
 • Een groene glans in een bepaald licht, vooral wanneer men zweet;
 • Toppik oogt onnatuurlijk wanneer het op weinig haar wordt aangebracht.

Wat is de conclusie van jullie Toppik-review?

Toppik is één van de meest populaire en meest geteste haarvezelproducten op de markt. De resultaten zien er goed uit en alhoewel een klein deel van de Toppik-ervaringen negatief was, zijn de meeste gebruikers veruit tevreden.

We achten Toppik daardoor absoluut het proberen waard. Let daarbij wel op klachten die veroorzaakt kunnen worden door de in het product aanwezige chemicaliën. Krijg je last van je hoofdhuid of heb je moeite met ademhalen? Stop dan meteen met het gebruik.

Ben je niet gevoelig voor de stoffen in Toppik? Dan is dit een handig middel om snel resultaten te bereiken. Wil je je een dag geen zorgen maken over je kalende plekken, bijvoorbeeld voor een sollicitatiegesprek, een afspraakje of voor een avondje uit? Dan is Toppik je redder in nood.

Tot zover onze Toppik-review!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Add to cart