Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Heeft jouw zoon of dochter het zoveelste stukje vis nog op zijn of haar bord liggen? Komt hier maar géén verbetering in? Overweeg dan een visoliesupplement: een gewenste aanvulling op de dagelijkse voeding. Visolie in supplementvorm kan helpen deze ik-eet-dit-niet-op-fase te overbruggen. Wil je meer weten? Lees hier dan verder!

Wat is visolie voor kinderen?

Misschien had je er nog nooit van gehoord of wist je niet dat het bestond, maar ja: er bestaat visolie speciaal voor kinderen.

Deze visolie is het resultaat van vele studies naar de invloed van visolie op je kind. Het is namelijk belangrijk dat kinderen gewenste voedingstoffen binnenkrijgen. De omega 3-vetzuren zijn daarin een onmisbare schakel. Deze vetzuren (DHA en EPA) zijn namelijk nodig voor de normale groei en ontwikkeling van kinderen. Denk bijvoorbeeld aan een goede ontwikkeling van botten en tanden. 

Heeft mijn kind dit nodig? 

Een vaste dag om vis te eten is handig. Het Voedingscentrum adviseert bijvoorbeeld om kinderen tot drie jaar wekelijks 50 gram vis te geven. Eet jouw kind – vanaf één jaar – wekelijks een portie verse vis? Dan is een aanvullend supplement niet nodig.

Heb je echter te maken met een moeilijke eter, een allergie of een andere reden waarom dit niet het geval is? Overweeg dan een omega 3-visoliesupplement.

Bouwstenen voor je kind

Zoals eerder kort benoemd, is visolie belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Visolie bevat omega 3-vetzuren die belangrijk zijn voor het lichaam van je kind. Het functioneren van de hersenen, het gezichtsvermogen, het hart en de bloeddruk: visolie ondersteunt dit allemaal. 

Het omega 3-vetzuur docosahexaeenzuur (DHA) is daarbij meest belangrijke vetzuur: erg goed voor het optimaal functioneren van de hersenen. 

Wat is de aanbevolen hoeveelheid?

De aanbevolen hoeveelheid voor baby’s en kinderen (vanaf één jaar) is 50 tot 100 milligram per dag. Zwangere en zorgende moeders wordt aangeraden om nog eens 200 milligram extra te slikken. Je kunt bij twijfel het beste contact opnemen met je eigen huisarts. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing voor je kind en jezelf neemt. 

Wat zijn de voordelen van visolie?

Eerdere studies hebben aangetoond dat suppletie met DHA zorgde voor verbeterd gedrag en een verbeterd leervermogen bij kinderen met ADHD, dyslexie en dyspraxie. Hoe meer DHA er bij deze kinderen aanwezig was, hoe duidelijk de vermindering in concentratieproblemen was.

Visolie heeft niet alleen een groot effect op het bestaande kind. Het speelt óók een belangrijke rol tijdens de ontwikkeling van een kind tijdens de zwangerschap. Dit komt door de vroege hersenontwikkeling en de visuele ontwikkeling bij het kind. Hogere gehaltes DHA in het navelstrengbloed werden zelfs geassocieerd met betere leerprestaties en suggereerden een betere ontwikkeling in het geheugen van het kind tijdens de kindertijd. 

Wat voor vormen visolie bestaan er? 

Wist je dat visolie naast multivitamines één van de populairste supplementen in Nederland is? Dat heeft ertoe gezorgd dat er veel verschillende soorten zijn. Visolie komt derhalve voor in vloeibare vorm, maar ook als capsules, kauwbare tabletten en softgels. 

Welke vorm jij moet kiezen? Dat is uiteindelijk toch een kwestie van kijken wat voor jouw kleine het beste werkt. Een tablet oogt misschien iets smakelijker, maar het kan zijn dat jouw zoon of dochter niet vies is van een lepeltje vloeibare olie. Kijk dus vooral wat past binnen jouw situatie. Let hierbij ook op je budget. De ene vorm van visolie is prijziger dan de ander.