Vegan Omega 3

Als vegetariër of veganist haal je Omega 3 niet uit vis of kril – en dus ook niet uit Omega 3-supplementen die de vetzuur uit deze organismen halen. In plaats van krilolie en visolie hebben we hiervoor algenolie. Algenolie is een uitstekend alternatief om essentiële omega 3-vetzuren binnen te krijgen. Algenolie bevat immers EPA, ALA en DHA, die onder meer gunstig zijn voor de bloeddruk. Lees snel meer over Vegan Omega 3, ofwel algenolie. 

Ben je vegetariër of veganist? Algenolie is dé Omega-3 aanvulling voor jou. Deze 100% plantaardige olie is vrij van iedere dierlijke toevoeging en past daarom perfect bij jouw levenswijze. Algenolie is ook zeer geschikt als je allergisch bent voor vis of simpelweg geen vis lust.

Wat is Vegan Omega 3 – of algenolie?

Vegan Algenolie bevat omega-3 afkomstig van schizochytrium: een microalg die van nature voorkomt in de Zuid-Pacifische Oceaan. Deze alg produceert een oliesoort die rijk is aan Omega-3 vetzuren. 

Veel mensen gebruiken deze olie om hun voeding aan te vullen met de Omega 3-vetzuren EPA (eicosapentaeenzuur), DHA (docosahexaeenzuur) en ALA (alfa-linoleenzuur). Dit zijn de drie belangrijkste meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze zijn essentieel. Dat wil zeggen dat het lichaam ze niet zelf kan aanmaken en het lichaam dus afhankelijk is van voeding om deze vetten binnen te krijgen. 

Deze algen, die je terugvindt in grote oceanen, maken de vetzuren zelf aan. Vissen eten deze algen en krijgen daardoor hun hoge vetzuurgehalte. Omega 3 uit algen is daarmee even effectief als Omega 3 uit visolie zelf – en uiteraard beter voor het milieu. 

Wat zijn de voordelen van Omega 3?

  • Alfa-linoleenzuur (ALA) helpt de normale cholesterolgehalten in het bloed in stand te houden. Ook helpt dit stofje bij een normale groei en ontwikkeling van kinderen;
  • Docosahexaeenzuur (DHA) is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen en is goed voor het gezichtsvermogen. Daarnaast draagt de inname van DHA door de moeder bij aan de normale ontwikkeling van de ogen en hersenen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen; 
  • Eicosapentaeenzuur (EPA) is samen met DHA goed voor het hart, de bloeddruk en de triglyceridengehalten in het bloed. 

Hoe gebruik ik Vegan Omega 3 en algenolie?

Voor iedereen geldt, of je nu wel of niet dierlijke producten eet, dat genoeg Omega 3-vetzuren binnenkrijgen belangrijk is voor je gezondheid. De Gezondheidsraad adviseert een dagelijkse inname van 450 milligram aan Omega 3-vetzuren. 

Wanneer je als vegan een gezond en gebalanceerd dieet met voldoende zaden en noten volgt, krijg je hoogstwaarschijnlijk je portie ALA wel binnen. Toch wordt er geadviseerd dit aan te vullen met EPA en DHA, omdat ALA dan niet efficiënt wordt omgezet. Het is dus raadzaam je dieet aan te vullen met Vegan Omega 3 op basis van algen. 

Om volledig van alle gezondheidsvoordelen te kunnen genieten, dient een algenoliesupplement minimaal 500 milligram DHA en EPA te bevatten. Je hebt deze plantaardige Omega 3-olie in de vorm van druppels, tabletten of capsules. Je kunt zelf kiezen welke vorm je het prettigst vindt om te nemen. 

Lees de gebruiksaanwijzing van elk product voor de instructies en aanbevolen dosering. 

Let op! Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een uitgebalanceerd voedingspatroon van een gezonde levensstijl. 

Waar kan ik Vegan Omega 3 en algenolie kopen?

Vegan Omega 3 en algenoliesupplementen koop je op Apotheek Online in de vorm van capsules, druppels of tabletten – zonder recept van je arts of dokter.