Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Ouder worden komt met gebreken: ook gebreken die je soms niet meteen opmerkt. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van broze nagels die snel breken – of een huid die er dof uitziet. Sommige supplementen dragen gelukkig bij aan het verbeteren van deze problemen. Siliciumsupplementen, bijvoorbeeld. Ze geven je lichaam een algehele gezondheidsboost.

Een slechte algemene gezondheid leidt onder meer tot breekbaar haar, slechte nagels en een doffe huid. Heb je hier last van? Probeer dan eens supplementen van silicium. Dit heeft namelijk vele voordelen die juist goed zijn voor je huid, haar en nagels.

Wat is silicium?

Silicium is een van de meest voorkomende mineralen op aarde en een belangrijke stof voor het menselijk lichaam. Het beschermt de eiwitten in onze huid, zorgt voor de vorming van collageen en is een essentieel onderdeel van ons bindweefsel. Silicium zorgt er simpelweg voor dat we er beter uitzien.

Waar is silicium goed voor?

Kan een tekort aan silicium leiden tot gezondheidsproblemen? Dat weten we niet. Eventuele gevolgen zijn nog te onbekend en onduidelijk om daar uitspraken over te doen. 

We weten echter wel dat het géén kwaad kan om siliciumtabletten bij te slikken. Siliciumsupplementen hebben namelijk veel voordelen. Ze zorgen voor een verbetering van je huidstructuur, steviger en minder breekbaar haar én het behoud van gezonde en sterke nagels. Silicium versterkt bovendien de botten.

Werkzame stoffen

Dit komt doordat silicium een paar stoffen bevat die hieraan bijdragen: paardenstaartextract, calcium, magnesium en zink.

Paardenstaartextract

Paardenstaartextract, ook wel bekend als horsetail, is een natuurlijke en plantaardige bron van het mineraal silicium. 

Calcium

Calcium is een stof die bijdraagt aan gezonde botten, nagels en huid, maar ook aan de aanmaak van cellen en weefsel. 

Magnesium

Magnesium is belangrijk voor het celdelingsproces in het lichaam, draagt bij aan het behouden van gezonde botten en speelt een rol bij het opbouwen van lichaamseiwitten.

Zink

Siliciumsupplementen bevatten ook zink. Dat is een stof die je haar mooi houdt, de gezondheid van je haar ondersteunt én zorgt voor het behoud van sterke en normale nagels.

Hoe moet je siliciumsupplementen gebruiken?

Het wordt aangeraden om één tablet silicium per dag in te nemen. Neem het supplement bij voorkeur in tijdens een maaltijd. Overschrijd nooit zomaar de aanbevolen dosering – raadpleeg eerst een arts als je dit wel wilt doen. Bewaar siliciumsupplementen op een donkere plek op kamertemperatuur

Je kunt silicium krijgen in tabletten en als een gel. De siliciumgel schijnt een positieve werking te hebben op gewrichtspijn. Let wel: silicium kan in grote hoeveelheden zorgen voor maag- en darmklachten.

Siliciumsupplementen en siliciumgel zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten. 

Zijn siliciumsupplementen vervanging voor voedsel?

Siliciumsupplementen zijn géén vervanging voor voedsel. De kans is groot dat je sowieso al genoeg silicium binnenkrijgt, vooral wanneer je een uitgebalanceerd voedingspatroon met veel variatie hebt. Silicium is bijvoorbeeld te vinden in granen of bananen. 

Heb je echter het vermoeden dat je een aantal stoffen tekort komt, bijvoorbeeld omdat je last hebt van haaruitval of een slechte huid? Het kan zijn dat siliciumsupplementen je hierbij kunnen helpen. Raadpleeg voor de zekerheid een arts voordat je aan de slag gaat met supplementen. 

Waar kun je silicium kopen?

Je kunt siliciumsupplementen en siliciumgel online kopen, bijvoorbeeld bij Apotheek Online. Silicium is daarnaast verkrijgbaar in verschillende drogisterijen en natuurwinkels.