Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

De meeste vitaminen en gezonde stoffen die je nodig hebt kun je halen uit voeding. Helaas komen we soms wat tekort – misschien door een dieet dat we volgen of omdat ons lichaam gewoon niet helemaal gezond is. Quercertine geeft je lichaam een fijne gezondheidsboost.

De wereld van vitaminen en mineralen die je extra kunt slikken is eindeloos. De drogisterij ligt vol met verschillende soorten, kleuren en vormen van vitaminen. Quercertine is ook zo’n stof die je gezondheid een boost kan geven.

Wat is quercertine?

Quercertine is een citroengeel, natuurlijk pigment dat behoort tot de groep flavonolen – een subgroep van de bio-flavonoïden. Het komt in hoge concentratie voor in verschillende soorten plantaardige voeding, bijvoorbeeld appels, kappertjes, rode uien, citrusvruchten, bessen, koolsoorten, frambozen, sommige theeën en druiven.

Het is goed te combineren met andere antioxidante flavonoïden, zoals rutine en vitamine C. Quercertine met vitamine C is eveneens verkrijgbaar. 

Geen vitamine

Quercertine is een natuurlijke stof. Het werd vroeger ook wel aangeduid als vitamine P, maar officieel is het geen vitamine, maar een bio-actieve stof.

Bio-actieve stoffen kunnen echter ook goed zijn voor je gezondheid. Het is alleen nooit aangetoond dat bio-actieve stoffen ook echt nodig zijn voor het lichaam en de mens. Ze zijn minder essentieel dan vitamines.

Waarvoor kun je quercertine gebruiken?

Quercertine is een natuurlijke antioxidant. Antioxidante stoffen beschermen het lichaam tegen agressieve stoffen die schade kunnen brengen aan cellen en weefsels in je lichaam. Het ondersteunt je lichaam dus in het afweersysteem en het helpt bij de bescherming van de gezonde cellen in je lichaam.

De antioxidant ondersteunt echter ook je immuunsysteem. Heb jij veel last van griepjes of verkoudheden? Dan is het dus geen gek idee om deze stof extra in te nemen. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen die fijn zijn voor het tegengaan van ontstekingen en allergieën. Het verlaagt zwellingen, roodheid en pijntjes in je lichaam én verlicht de effecten van hooikoorts of huisstofmijtallergie. Je symptomen worden hierdoor minder erg.

Quercertine helpt daarnaast bij de genezing van goedaardige zweren. Je komt bij het innemen van extra quercertine of het gebruik van quercertinecrème sneller af van bijvoorbeeld zweertjes in de mond. Quercertine kan ook helpen bij maagzweren, darmzweren of ontstekingszweren. 

Al met al kan het bij allerlei soorten ontstekingen in het lichaam geen kwaad om extra quercertine in te nemen. Het ondersteunt je lichaam in veel processen en verlicht daarbij mogelijke ongemakken. 

Hoe moet je quercertine gebruiken?

Het wordt aangeraden om dagelijks een quercertinesupplement in te nemen, bij voorkeur tijdens een maaltijd. Neem de capsule in met voldoende water en slik de capsule in zijn geheel door. Lees bij twijfel de bijsluiter voor gebruik. Quercertine is geschikt voor gebruikt door vegetariërs en veganisten.

Afbraak van medicatie

Let op: quercertine blokkeert een bepaald enzym in het lichaam dat medicatie afbreekt. Dit enzym is zeer belangrijk, omdat het lichaamsvreemde stoffen in het lichaam omzet. Het komt het meest voor in je lever. 

Quercertine heeft dus een effect op de werking van verschillende medicijnen. Gebruik jij bepaalde medicijnen die je nodig hebt voor je gezondheid? Dan is het belangrijk om je huisarts of behandelend arts te vragen of je quercertine kan combineren met jouw medicijnen. 

Waar kun je quercertine kopen?

Je kunt quercertine kopen bij verschillende online drogisterijen en natuurwinkels, zoals Apotheek Online. Quercertine kopen bij drogisterijen is soms ook mogelijk, maar daar is het minder goed verkrijgbaar.