Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

De overgang is geen pretje. Er komen veel symptomen bij kijken die het leven soms een beetje zwaarder maken: van flinke zweetaanvallen en erge stemmingswisselingen tot nare hardkloppingen. Progesteron Crème is een middeltje dat deze overgangsklachten kan verzachten. 

Wat is Progesteron Crème?

Het medicijn progesteron wordt door artsen voorgeschreven bij…

  • …een verminderde vruchtbaarheid;
  • …stoornissen tijdens de menstruatie;
  • …abnormaal bloedverlies uit de vagina;
  • …het voorkomen of de dreiging van vroeggeboorte;
  • overgangsklachten. 

Dat gebeurt dan veelal in de vorm van (vaginale) capsules, bijvoorbeeld bij vruchtbaarheidsproblemen of menstruatieproblemen. Progesteron Crème is echter makkelijker te gebruiken en toegankelijker dan de capsules. Je hoeft het niet inwendig in te nemen en kunt het gewoon op je huid smeren.

Wat is progesteron?

Progesteron is een vrouwelijk geslachtshormoon: een progestageenhormoon. Het speelt een belangrijke rol bij de vruchtbaarheidscyclus. 

Dit hormoon maakt je lichaam zelf aan. Dat gebeurt in de eierstokken na de eisprong, hoewel het ook in de bijnieren wordt aangemaakt. 

Wat is het nut van progesteron?

Naast de betrokkenheid bij je vruchtbaarheid, is progesteron ook belangrijk voor een gebalanceerde menstruatiecyclus. Het hormoon zorgt ervoor dat een bevruchte eicel uiteindelijk kan uitgroeien tot een baby. 

Progesteron is daarnaast essentieel voor een aantal andere belangrijke lichaamsprocessen. Het progesteronhormoon beschermt je borsten tegen knobbels en draagt bij aan een goede schildklierwerking. Het bevordert ook het vetverbruik en verbetert je slaap – het zorgt ervoor dat je langer en dieper slaapt. 

Progesteron zorgt eveneens voor een normale bloedsuikerspiegel en houdt je libido op peil. Het progesteronhormoon werkt bovendien als een antidepressiva en vermindert migraine. Het gaat botontkalking tegen en, draagt bij aan het voorkomen van baarmoederhals- en borstkanker en vermindert de kans op prostaatkanker. 

Al met al een belangrijk hormoon dat veel functies heeft in het lichaam!

Wanneer moet ik Progesteron Crème gebruiken?

Juist in de overgang kun je een tekort aan oestrogenen en flinke overgangsklachten krijgen, zoals zweetaanvallen, opvliegers, prikkelbaarheid, slaapproblemen en stemmingswisselingen. Dit kunnen redenen zijn om Progesteron Crème of -capsules te gebruiken.

Hoe moet je Progesteron Crème gebruiken?

Progesteron Crème wordt opgenomen via de huid. Je kunt de crème het beste smeren op plekken waar je ook bloost, zoals je gezicht, nek, borst, handpalmen en de binnenkant van je armen. Dit zijn namelijk de plekken waar de Progesteron Crème het beste wordt opgenomen. Gebruik de hoeveelheid die wordt aangeraden op de bijsluiter van de Progesteron Crème.

Wat zijn de bijwerkingen van Progesteron Crème?

Er zijn maar weinig bijwerkingen bij het gebruik van Progesteron Crème, maar net als bij ieder ander middel kan het voor jou minder goed uitpakken. Bij te weinig gebruik van de crème kun je mogelijk een onbalans krijgen van je hormonen, waardoor de overgangsklachten juist erger worden. Bij tevéél gebruik van Progesteron Crème kun je juist last krijgen van erge vermoeidheid, een opgeblazen gevoel, het vasthouden van vocht, een verminderd libido en somberheid. 

Reageert jouw huid slecht op de crème – in de vorm van uitslag of jeuk? Stop dan met het gebruik van de crème en raadpleeg je arts voor een eventueel alternatief.

Waar kun je Progesteron Crème kopen?

Progesteron Crème bestellen en Progesteron Crème kopen kan het beste online. Je hebt hier geen recept voor nodig. Je kunt Progesteron Crème van verschillende merken online vinden. Progesteron Crème van Dr. Lee is direct verkrijgbaar op Apotheek Online.